Навіщо наші мами і бабусі клали цибулю в колготки: дивний, але дієвий лайфхак для збереження врожаю

В еру технологій ми навіть не замислюємося, де зберігати овочі, куди піти за продуктами, але у нинішніх умовах не зайве подумати про альтернативу. Розповідаємо, де і як краще зберігати цибулю.

Цибуля — універсальна городина, яка будь-яку страву зробить ситнішою, насиченішою. Вона — не замінний інгредієнт багатьох страв української кухні та може виступати, як самостійний компонент для поживної їжі. Наприклад, у французькому цибулевому супі або у цибулевому пирозі.

Зберігати цей овоч взагалі не складно, якщо під рукою є холодильник або льох. Втім, що робити, коли відключать світло на 4 або 6 годин? Часто техніка не тримає стільки часу холод і зайва волога ну ніяк не іде на користь продуктам, які швидше псуються та покриваються пліснявою, а цього року експерти попереджають, що на жаль, блекаутів буде куди більше.

Господарський лайфхак для зберігання цибулі під час блекаутів: потрібна лише панчоха

Для того, щоб цибуля провела у вас всю зиму та не зіпсувалася, її за тиждень до збору слід перестати поливати. Справа в тому, що вона може активно набиратися вологи з повітря та від цього псуватися, а такий прийом допоможе їй зберігатися довше.

Далі складати її потрібно у панчоху. Пам’ятаєте, як у нашому дитинстві бабусі підвішували неподалік від пічки зібрану у них цибулю? І це було не дарма, адже вироби відрізняються пористою структурою, яка являє собою сіточку, через них добре проходить повітря, виходить зайва волога.

Городник назвав найбільш родючий сорт цибулі для українського клімату
Господарський лайфхак для зберігання цибулі під час блекаутів: потрібна лише панчоха

Можна брати відрізаний шматок колгот, головне, щоб був цілим “слід” у неї. Складати потрібно не більш, як 2-3 кілограми городини. Якщо покласти більше, є вірогідність того, що скоріше за все ваше сховище порветься. Підвішувати панчоху слід у тепле місце на відстані 50 сантиметрів від стін. Не забувайте регулярно переглядати овочі, аби не було пророслого коріння та гнилі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини