Здивувала сусідку помідорами на балконі: посадила кісточки із томатів у горщик та навіть отримала плоди

Не думала, що виростити помідори на підвіконні так легко. Пропонуємо ознайомитися із порадами по вирощуванню та догляду домашніх смачних томатів.

Вирощування помідорів на підвіконні

Помідор не тільки смачний овоч, але й багате джерело вітамінів і клітковини. А що, якщо сказати, що ви можете виростити власні помідори вдома, навіть взимку, доклавши лише трохи зусиль? Пропонуємо переглянути міні-посібник, який допоможе вам почати.

  • Перший крок – підготовка насіння

Для початку необхідно підготувати насіння. Це досить легко. Просто приготуйте слабкий розчин марганцівки, замочіть в ньому насіння приблизно на 15-20 хвилин, промийте їх і дайте їм висохнути.

  • Посадка насіння

Посадіть насіння в широку ємність, дотримуючись відстань між ними близько 2 см. Пам’ятайте, що садити їх не надто глибоко – приблизно на 1 см. Коли у розсади виросте два листочка, пересадіть її в окремі ємності.

Садівники назвали поради щодо вирощування томатів у горщику
Садівники назвали поради щодо вирощування томатів у горщику
  • Трошки про розмір горщика

Вибирайте розмір ємності залежно від виду томатної рослини. Для звичайних помідорів використовуйте горщики об’ємом не менше 4 літрів. Для низькорослих помідорів вистачить 2-літрової, а для ампельних томатів використовуйте горщики об’ємом не менше 5 л.

  • Полив

Важливо кожні 15 днів поливати рослини томатів слабким розчином марганцівки. Це забезпечить їх необхідними поживними речовинами.

  • Підживлення

Подібно до інших рослин, томати потребують підживлення, щоб процвітати. Добрива, багаті азотом, мають вирішальне значення для росту рослини, а добрива, збагачені калієм. Для отримання оптимального врожаю рекомендується удобрювати рослину щонайменше три рази.

І ось – ваші власноруч вирощені помідори, готові до збору врожаю, прямо на вашому підвіконні!

Насолоджуйтесь плодами своєї праці, свіжими та соковитими помідорами.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини