Товари першої необхідності: що треба купити вже зараз на випадок блекаутів осінню-зимою 2023 року

Хоч на вулиці і літо, та палке сонце приємно гріє міста України, важливо думати заздалегідь і подбати про те, щоб у вас було достатньо необхідних речей на випадок надзвичайних ситуацій.

Оскільки війна ще й досі триває, а ворог завжди активний та готовий завдати нових ударів, життєво важливо запасатися необхідними продуктами на осінь та зиму вже зараз.

Запаси їжі

Треба розглядати продукти для тривалого зберігання, які не псуються без холодильника. Ідеально підійдуть:

  • сухарі
  • цукор
  • сіль
  • сухе печиво
  • крупи
  • консерви

Також для швидкого перекусу відмінно підійдуть усілякі горіхи, батончики та сухофрукти.

Вода

Важливо мати достатній запас води. Вона має бути як технічна, так і питна. Екперти радять запасати не менше 20 літрів/добу на одну людину.

Аптечка

В аптечці повинні бути усі необхідні ліки: від застуди(Ібупрофен, Парацетамол), отруєння (Ентеросгель, Атоксіл), від високого тиску та інші. Завжди треба мати при собі противірусні засоби, антибіотики та пробіотики.

Також не забуваємо про марлеві серветки, рукавички, ножиці, бинти, антисептики та термометри.

Що підготувати на випадок осінніх чи зимніх блекаутів
Що підготувати на випадок осінніх чи зимніх блекаутів

Гігієна

Не менш важливо мати засоби особистої гігієни, такі як серветки, зубні щітки, мило, гігієнічні прокладки та підгузки, якщо це необхідно.

Одяг

Крім того, життєво важливий теплий одяг. Зберіть усі старі світшоти, світера, куртки та штани для випадку, якщо потрібно буде знаходитися в укритті.

Щодо взуття радимо вибирати більш зручне та бажано міцне. Ми повинні пам’ятати, що бомбосховища часто холодні та сирі.

Документи

Також необхідно мати всі необхідні документи (паспорт, довідка з місця проживання, свідоцтво з народження для дітей та інші) обов’язково у водонепроникній упаковці.

Не забуваємо, що необхідні інструменти, такі як павербанки, запальнички, батарейки, посуд і багатофункціональні інструменти, також повинні бути під рукою.

І на кінець, підготуйте своє дозвілля. У такі тяжкі часи важливо триматися за приємні емоції, тож запасайтеся книгами, іграми, папером, ручками та олівцями.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини