Найлегший спосіб укорінити троянду з букета: сусідська бабуся підказала секрети розмножування троянд влітку

Квітучі троянди — справжня окраса будь-якого саду. Чи можна їх розмножувати влітку та як зробити це максимально безпечно для рослини? Ділимося дієвою порадою.

Троянди — справжні інопланетянки серед всіх квітів. Вони потребують особливих умов вирощування, розмноження та поливу, сусідству та освітленню. Найкращий час, щоб збільшити кількість цих рослин у себе в саду — це, як не дивно, літо, у період цвітіння. Зазвичай — це час червня-липня, але й підходять перші тижні серпня.

Як укорінити троянду з букета?

Садівник розповів, як правильно розмножити троянди влітку

Квітку розмножують, так званими “живцями”. Це означає, що слід відрізати 20 сантиметрів від гілочки та видалити з неї всі листочки, окрім верхніх двох. Бажано, щоб ще була цього річна брунька. Знизу роблять косий зріз між брунькою і шипом, відстань від бруньки до зрізу — 1 сантиметрів. Угорі немає значення, як зрізати: можна також під нахилом у 45 градусів.

Подальший процес взагалі ламає все уявлення про розмноження рослин. Замість того, щоб чекати, поки зрізане стебло дасть корінці у воді, потрібно їх одразу встромити у землю. Перед цим ґрунт потрібно удобрити розчином марганцівки та попередньо додати піску. Живці встромляємо під кутом та обов’язково накриваємо скляною баночкою, аби підтримувати мікроклімат усередині. Приблизно через місяць троянди укоріняться.

Садівник розповів, як правильно розмножити троянди влітку

Є ще один цікавий спосіб розмноження цих квітів. Відрізок гілочки встромляємо не у грядку, а спершу у картоплю. Цей коренеплід дає всі поживні речовини рослині та насичує її крохмалем та вуглеводами. Раз в 3-4 дні поливаємо цукровою водичкою або водою з медом, а далі, коли на гілочках почнуться з’являтися бруньки, кладемо картоплю у попередньо вириту траншею. У землю також додаємо пісок.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини