Коли саджати редис у серпні: посівний календар і дієві поради. Виростіть редиску на своєму городі в кінці літа

У серпні всі зазвичай завершують городні справи та збирають останній врожай, втім можливість посадити нові культури все ще залишається актуальною

Останній літній місяць приносить чимало плодів городникам, які весь рік піклувались про власні ділянки. Зазвичай, у цей період всі збирають врожай і турбуються про те, аби його можна було якомога довше зберігати. Втім, у серпні все ще можна посіяти деякі культури, аби ваш ґрунт не втрачав тонусу, а можливість поласувати свіжими овочами з грядки залишалась до пізньої осені. Зокрема, посадити на городі можна редис.

Коли саджати редис у серпні

Оскільки редис належить до культур, які не полюбляють сонячного світла, експерти радять висаджувати його або навесні, або наприкінці літа. Ба більше, сіяти редис варто у другій половині серпня, коли температура на вулиці починає поступово падати, а світловий день зменшується. Саме в таких умовах культура почуває себе найкомфортніше.

Експерти розповіли, коли у серпні можна посадити редис у відкритий ґрунт

Серед сприятливих днів для посіву редису у другій половині серпня – 17, 18, 19, 22, 23, 24, 30, 31 числа. Разом з тим, експерти виділяють низку днів в останньому літньому місяці, коли сіяти редис на городі не варто. Так, наприклад, відмовитись від ідеї висаджування культури на власній земельній ділянці варто у такі числа серпня – 11, 12, 26, 27.

Варто також зазначити, що досвідчені городники ретельно обирають сорт редису для його висаджування у серпні. Серед найпопулярніших сортів культури – Вюрцбурзький, Асканія та Дуро. Такі види редису є стійкими до стрілкування, а виростають класичної круглої форми. Смак плодів буде ніжним і без гіркоти, а сам редис приємно здивує соковитістю.

Коли посадити редис у відкритий ґрунт у серпні – поради експертів

Пам’ятайте також і про те, що кожна рослина потребує вчасної підгодівлі. Аби виростити смачний та якісний врожай, варто удобрювати ґрунт самостійно приготованою підкормкою з гною або розчином сульфату калію.

Популярне

Подібні новини