Повилітають як ошпарені. Ефективний та гуманний метод позбавитися кротів на садовій ділянці

Під час вирощування будь-якої культури в садку чи на городі нерідко в гості можуть навідатися кроти, які заважають отримати якісний врожай.

Важливо зрозуміти, що гуманні методи можуть бути менш ефективними у вирішенні проблеми з кротами, оскільки це може бути складно – контролювати їх популяцію. Якщо проблема з кротами дуже серйозна і завдає великої шкоди вашому майну, можливо, доведеться розглянути інші методи контролю. В будь-якому випадку, ретельно зважте на всі можливі варіанти і обирайте той, який найбільше відповідає вашій позиції з точки зору етики та збереження природи.

Якщо ви шукаєте гуманний спосіб позбутися від кротів, то ось кілька методів, які не завдають шкоди цим тваринам:

  • Переміщення: Якщо ви знайшли кротів на своїй ділянці, ви можете відійти від “боротьби” з ними і просто дозволити їм жити на іншій частині вашої земельної ділянки.
  • Використання спеціальних пасток: Існують пастки, які дозволяють ловити кротів живими. Потім ви можете перенести цих тварин до віддаленого місця і випустити.
Як гуманно боротися з кротами на ділянці
Як гуманно боротися з кротами на ділянці
  • Створення природних умов: Спробуйте створити область на своєму подвір’ї, де кроти можуть жити безпечно без великої шкоди для вас. Це може бути далека віддалена частина землі, де їх діяльність не завдасть негативного впливу.
  • Використання відлякувачів: Ви можете використовувати аромати, які кроти не люблять, наприклад, масла евкаліпту, часнику або гіркого перцю. Помістіть ці аромати біля тих місць, де ви помічаєте рухи кротів.
  • Привернення природних ворогів: Вирощування рослин, які привертають хижих тварин, таких як соколи, сови, ящірки, може допомогти зменшити популяцію кротів.

Найкраще підійдуть поєднання кількох методів для досягнення найкращого результату. Перш ніж використовувати будь-який метод, краще звернутися до фахівця або здійснити додаткові дослідження, щоб обрати оптимальний підхід для вашої конкретної ситуації.

Популярне

Подібні новини