Роблю це з подарованими квітами не перший рік і завжди вдало укорінюються: спосіб зі 100% результатом

Подаровані квіти у букеті — гарні, але недовговічні. Розповідаємо, які види рослин можуть отримати друге життя на городі та як їх правильно вкоренити.

Дуже гарно виглядають квіти у креативних та цікавих букетах, і так шкода, коли вони дарма в’януть. Втім, не слід розчаровуватися, адже щонайменше два види рослин, які зрізають для панянок можна оживити та пересадити у палісадник.

Вкорінити можна троянду і робиться це дуже просто. Беремо ще не повністю зав’ялу квітку та встромляємо її у картоплю. Перед цим слід зробити кілька нескладних маніпуляцій, а саме: зробити зріз над брунькою, видалити листя. Для кращого ефекту, перед тим, як встромити у бульбу стебло, можна обмокнути його у меді.

Садовник розповів, як правильно розмножити троянди влітку

Важливо пам’ятати, що перед всім цим необхідно знезаразити коренеплід розчином марганцівки. Після всіх маніпуляцій потрібно стебло з бараболею закопати у землю, щоб процес укорінення пішов.

Ще одна квітка, яка піддається розмноженню живцями і ймовірно пустить коріння навіть після того, як постоїть у вазі — це хризантема. Для того, щоб рослина розвивалася і далі у землі необхідно взяти м’ясисті та сильні бічні стебла. Квітку та листя — викидаємо. Далі робимо прямий зріз зверху і знизу.

Як вирощувати хризантеми в горщиках
Садівник розповів лайфхак для вкорінення квітів з букета

Укоренити можна прямо у землі, адже на відміну від троянди, цій рослині не потрібні вуглеводи чи крохмаль для розвитку. Грунт коло відрізаної частини стебла слід притиснути, а самі відщепи накрити целофаном, аби зробити парниковий ефект.

Добре хризантемі буде під розсіяним промінням сонця. Воду слід вносити за потреби, не пересушуючи та не переливаючи майбутні кущі. Зверніть увагу на те, що ті живці, які не вижили — реабілітації подальшій не можуть піддаватися.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини