6 секретів садівника для півонії: великі квіти та купа бутонів. Роби це в серпні, щоб півонії вимахали весною

Обожнюєш півонії? Тоді тримай секрети, як утримувати півонії, щоб весною були шикарні великі квіти. В цьому матеріалі ти дізнаєшся деякі секрети професійних садівників.

Закладання бутонів півонії

Серпень — це місяць закладання бутонів півонії, тому в цей період особливо важливий інтенсивний полив. Саме полив, гідро контроль кущів квітки півонії, впливає на рясне квіткування у наступному році. Як ви поливали півонії в кінці літа, побачимо тільки весною наступного року. Саме це впливає на закладання бруньок квітів. Ще є 1 секрет стосовно поливу — вода не повинна потрапляти на листя рослини.

Полив півонії
Полив півонії

Догляд за кущем півонії

Приборкайте бур’яни, які є біля куща півонії, тому що це впливає на якість життя рослини. Це маленька деталь, але деякі бур’яни заважають корінню нормально розвиватися, півонія починає хворіти, що впливає на рясність квіту у наступному році.

Правильна обрізка рослини півонії

Обрізка півонії проходить завжди по плану в середині осені, а саме — з жовтня до листопада. Професійні садівники радять залишити на зиму тільки невеликі паростки, висотою до 5 сантиметрів над ґрунтом.

Підживлення півонії

Вважається, що півонії потрібно підживлювати 4 рази на рік, а саме — на початку сезону, це рання весна, потім — в період бутонізації, тобто в квітні, третій раз — під час цвітіння, це травень і червень. Та після цвітіння, приблизно в середині літа, але восени теж можна підживити рослину. Деякі садівники роблять домашні добрива, але краще користуватися професійними. Ми не будемо рекламувати бренд, можна обрати на свій бюджет та підживити рослину перед зимовими засинанням. Добрива — це вітаміни для півонії.

Красива півонія
Секрети догляду за півонією

Ґрунт для півонії

Біля півонії повинен бути хороший ґрунт, якщо у вас є сумніви, можна відкинути лопаткою верхній шар, а потім додати родючого здорового ґрунту. Також земля біля півонії не повинна бути глиняною каменюкою. Земля повинна бути ніжною та пухкою, якщо з цим є проблеми, потрібно виправити ситуацію. Знову ж таки, це дуже дуже маленька деталь, але красива півонія — примхлива квітка, яка любить догляд. Хочеш рясний квіт півонії — слідкуй та доглядай.

Півонія — це сонцелюб

Так, кількість світла та сонця впливають на квітування півонії. Щоб не пересаджувати рослину, краще відразу посадити квітку на сонячних ділянках саду. Вона любить сонце або напівтінь. Від кількості сонця теж залежить кількість та розмір квітів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини