Мій врожай завжди найкращий на селі. Роблю це з полуницею влітку і вона добре переносить зимні холоди

Полуниця є однією з найулюбленіших рослин чи не у кожного садівника, який займається вирощуванням різних культур. Розповідаємо про правильний зимовий догляд за ягідними кущами

Полуниця – смачна, корисна та не примхлива ягода, яка при незначному догляді подарує щедрий врожай. Але дуже важливо під час заморозків зберігати її у теплі. Інакше культура не зуміє пережити сильні холоди. Готуватися потрібно одразу після збирання врожаю.

Як захистити полуницю від зимових холодів швидко та дієво
Як захистити полуницю від зимових холодів швидко та дієво

Як захистити полуницю від зимових холодів

Найкращим способом укриття кущів полуниці від морозів є сніг. Але мешканці не всіх частин країни можуть бути впевненими, що зима потішить достатню кількість опадів. Якщо ягода росте на землі, кущики підгортають й утеплюють тирсою, сіном, листям. Після підготовки земляного покрову необхідно накрити рослину. Використовуємо лише рослинні матеріали. В ідеалі – соснову хвою.

Хорошим способом укриття культури від зимових морозів є агроволокно. Воно відмінно пропускає повітря та вологу, зберігаючи тепло. При перших морозах грядку накривають цією тканиною. По периметру закріплюють камінням чи цеглою, щоб її не здуло вітром. Іноді дачники встановлюють зимовий парник над грядками. При цьому знову використовується агроволокно. Парник кращий тим, що матеріал не примерзає до ґрунту.

У мережі повідомили, яким способом можна найкраще захистити полуницю від зимових холодів
У мережі повідомили, яким способом можна найкраще захистити полуницю від зимових холодів

Крім того, дачники та досвідчені городники рекомендують наступне:

  • Не поспішайте вкривати полуницю. Дочекайтесь перших морозів до мінус 5-10 градусів. Дайте їй трохи загартуватись і потім сміливо накривайте.
  • Якщо з першими морозами випав сніг, і Ви бачите, що він пролежить довго, можна і не накривати грядки. Сніг ідеально зігріє кущики полуниці.
  • Прибирати конструкції, що зігрівають, потрібно з приходом тепла. Якщо температура повітря стабільно становить 5-10 градусів тепла – сміливо розкривайте полуницю.
  • Навесні не забудьте підгодувати полуницю, щоб вона змогла відновитись після зими.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини