Несприятливі дні для збору врожаю у серпні та вересні: місячний календар дачника і пояснення

Під час вирощування будь-яких культур на власній ділянці дуже важливо знати про несприятливі дні для збору врожаю. Сьогодні ви дізнаєтеся, коли краще відкласти роботи на городі на інший день.

Збір врожаю в різні місяці може впливати на якість та тривалість зберігання продуктів. Люди вірять у астрологічний календар, де певні дні можуть вважатися “небажаними” для збору врожаю. Деякі городники використовують місячний календар для визначення сприятливих та несприятливих днів для сівби та збору врожаю. Навіть досвідчені дачники надають перевагу місячним календарям посіву та збору врожаю, які дуже добре працюють.

Крім цього на збір врожаю можуть вплинути несприятливі погодні умови, такі як сильний дощ, град, вітер або висока вологість, можуть вплинути на якість зібраного врожаю. У таких умовах краще відкласти збір врожаю на більш сприятливий день.

Зверніть увагу, що найважливіше при зборі врожаю – це спостерігати за рослинами та довіряти власному досвіду. Якщо рослини виглядають здоровими та дозрілими, і погода сприяє збору врожаю, то це може бути відмінний час для цього, незалежно від конкретної дати в календарі.

Несприятливі дні для збору врожаю у серпні та вересні
Несприятливі дні для збору врожаю у серпні та вересні

Несприятливі дні серпні та вересні

Не дуже хорошими днями для роботи на городі чи в садку вважаються лише 3 дні: 1, 16 та 31 серпня. 16 серпня починається Чорний Молодик, а 31 серпня місяць закінчується Повнею, що не дуже добре впливає на будь-які роботи, що стосуються збору врожаю чи будь-чого іншого.

У вересні краще нічого не робити на городі 7-11 вересня та 23-27 вересня. 7-11 вересня дуже не родючі та неплідні дні, а з 9 вересня триватиме Повня. Як відомо, у цей період краще займатися організаційними справами і не перейматися про власний город. 23-27 вересня краще присвятити поливу вашого врожаю та перевірці плодів.

Популярне

Подібні новини