Період сухої і спекотної погоди в України буде до кінця тижня: як затінити помідори, аби не посохли до осені

Серпень, схоже, прагне побити всі температурні рекорди, адже спека тримається вже не перший тиждень та на спад іти не збирається. Розповідаємо, як вберегти врожай від надокучливого сонця.

Помідори дуже теплолюбні рослини, яким яскраве сонце просто необхідне. Але у занадто спекотну погоду рослини можуть елементарно погоріти і господарі, які не попіклуються затінити від сонця помідори, ризикують залишитись без врожаю.

Ви знаєте, як реагують помідори для того, щоб зберегти вологу та свою енергію: їхні листочки скручуються, жовтіють та висихають. Тому, коли температура на термометрі підіймається до аномальних величин, треба терміново вживати заходів з захисту рослин. У садівничих магазинах є широкий вибір штучних тканин, якраз призначених для таких цілей.

Агроном підказав, як затінити помідори від серпневого сонця

Можна придбати тіньову сітку або агроволокно бажано білого кольору.
За допомогою цих засобів створіть імпровізовану кришу для рослин.
Добре зробити щось на кшталт теплиці. Накинути на неї сітку або, якщо це плівка, то покрити її з розпилювача крейдою.

Такі міри знижують температуру на декілька градусів, але не забувайте, що рослинам потрібна постійна циркуляція повітря. Якщо ви не в змозі придбати таку тканину, скористайтеся підручними засобами, які знайдете у своєму господарстві: старі простирадла, штори та, навіть якісь щити.

Взагалі про необхідність затінювання треба думати ще тоді, коли розплановуєте, яку рослину, куди будете саджати. Так було б дуже добре посадити між рядами помідорів кукурудзу або боби для того, щоб у спекотну пору захистити помідори від прямих сонячних променів.

Як підживити помідори, щоб вони швидко дозріли
Агроном підказав, як затінити помідори від серпневого сонця

Також прекрасним захисником стануть кущові сорти кропу, які дуже добре розростаючись дають потрібне затінення томатам. Таким сортом є, на приклад, Алігатор. А ще з давніх-давен використовують у таких випадках мульчу.
Добре перепрілим гноєм або соломою, хвоєю, тирсою застеліть грядки помідорів товщиною не менше 10 сантиметрів. Перед тим, як поливати, під кожним кущем розгорніть мульчу, полийте та знов загорніть нею землю. Зрозуміло, що потреба у воді в рослин різко виростає, тому поливайте їх дуже рясно.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини