Повилітають як ошпарені. Ефективний метод позбавитися равликів і слимаків на городі та дачній ділянці

Збирати руками слизьких "монстрів", які залишають за собою неприємний слід, наважиться не кожен. Як позбутися слимаків у такому випадку, якщо в саду або в будинку їх стало багато?

Коли вдень світить сонце, дачник може навіть не підозрювати, що в затишних місцях, де прохолодно і волого, ховаються слимаки та равлики. Ці жорстокі шкідники чекають настання темряви або дощової погоди. Ось тоді вони і виповзають полювати, швидко поїдаючи рослини, що зустрічаються на їхньому шляху.

Коли паразитів багато, то від овочевих та фруктових рослин, від декоративних культур можуть залишитися лише корінці та голі пагони. Ось і стоїть перед дачником запитання: як позбутися слимаків на городі раз і назавжди?

Як боротись зі слимаками на городі

Позбутися їх нелегко, тому важливо вчасно вживати профілактичних заходів. Для захисту від слимаків до саду та городу варто “запрошувати” їхніх природних ворогів: їжачків та жаб.

Як боротись зі слимаками на городі дієво та швидко

Щоб не допустити появи та розмноження шкідників, обов’язково потрібно проводити з рослинами такі роботи: мульчування, своєчасне знищення бур’янів, збирання опалого листя, гілочок та іншого сміття. Вирішуючи, як позбутися слимаків на городі назавжди, важливо правильно підбирати сусідів рослинам, підв’язувати огірки та помідори. Крім того, не можна допускати загущених посадок: відстань між саджанцями має бути залежно від культури від 20 до 40 см.

Як боротись зі слимаками народними методами

Існують й інші способи позбутись від шкідників. Боротьба зі слимаками народними методами – це виявлення слабких місць безхребетної тварини та “грамотне” завдання удару. Так, наприклад, позбавитися слимаків і равликів допоможе пиво. Одноразові стаканчики на грядці вкопують у ґрунт так, щоб їхні краєчки не височіли над поверхнею землі. Як позбутися слимаків у теплиці? Аналогічно – вкопати і там стаканчики чи іншу невисоку місткість.

Кожну місткість наповнюють близько 30-40 мілілітрами пива. Але наливають його ближче до вечора, щоб не впали в пиво інші любителі поласувати. Вранці у стаканчиках ви побачите загиблих молюсків. Вам залишиться лише їх викинути.

Популярне

Подібні новини