Дізналася хитрий спосіб підсипання полуниці перед осінню, який збільшує мені врожай щоразу

Для того, щоб досягти високих врожаїв потрібно не тільки багато працювати, потрібно мати не аби який багаж знань. Сьогодні ми поділимося з вами однією важливою процедурою, яка дуже необхідна полуниці.

Восени дуже важливо подбати про кореневу систему кущів полуниці, бо від цього дуже багато залежить, щоб у майбутньому ви змогли зібрати непоганий врожай.

Ми не можемо точно знати, яка зима попереду. Добре, якщо буде багато снігу: під ним полуниці нічого не загрожує. А от якщо його не буде, то вже при -5 градусах, не говорячи вже про нижчі температури, коріння полуниці загине: замерзла вода почне видавлювати коріння з землі і вони опиняться на поверхні.

Чим підгодувати полуницю у серпні
Досвідчена городниця розповіла, чим підсипати полуницю перед осінню

В такому разі господарю прийдеться, рятуючи рослину, нагортати ґрунт на корінь, але це вже не буде гарантією того, що кущ відновиться. А навіть, якщо й відновиться, він буде тривалий час хворіти, тож про багатий врожай у такому разі не може бути й мови.

Що ж зробити для того, щоб запобігти можливому несприятливому впливу погодних умов зимою.

Що обрати для захисту?

Досвідчена городниця розповіла, чим підсипати полуницю перед осінню

Найкращим помічником у цій справі нам стануть або торф, або перегній.

Якщо обирати між ними, то кращім вважається перегній, тому що ця субстанція має тваринне походження, а значить в ньому більше поживних речовин, ніж в торфі. З осінніми та весняними дощами вони надійдуть до коріння рослин.

Спочатку треба розсипати перегній (або торф) у міжряддя, а потім підгортайте його під кожен кущик, таким чином, щоб створився товстий та щільний шар, який не розмиється дощами та не зникне від вітру. Уберіть весь перегній з міжряддя, не залишайте його там.

Ця робота не забере у вас багато часу, особливо, якщо вам доведеться прикривати полуницю молоду, в якої зараз ще не багато листя. А от добрий результат від цієї роботи влітку не змусить себе довго очікувати.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини