Дала цю підкормку буряку до вересня і на початку осені буду збирати солодкий та великий врожай: коштує копійки

Треба дуже постаратися, щоб знайти город, у якому не росте наш улюблений червоний буряк – джерело корисних речовин та вітамінів та неодмінний складник короля української кухні – борщу. Як правильно доглядати за ним у серпні — дізнайтеся у матеріалі.

Для того, щоб отримати плоди вже в серпні або на початку вересня, потрібно дотримуватися певних правил внесення поживних речовин, не кажучи зараз про те, де і поряд з якими рослинами потрібно висаджувати буряк.
Зупинимося зараз тільки на тому, чим краще за все підживити цю рослину.
Одразу треба сказати, що підживлювати потрібно тим, що на певному етапі розвитку потрібно буряку.

Городник поділився рецептом підкормки для збільшення врожаю буряку

Так при нестачі азоту або при необхідності боротися зі шкідниками вам на допомогу прийде нашатирний спирт. У 10 літрах розчиніть 1-2 столові ложки нашатирного спирту та підживіть ним ґрунт.

Для зміцнення коріння та сприяння протистоянню температурних стрибків краще за все спочатку внесіть на бурякову грядку по 100 грамів деревної золи на 1 кв. м, а потім окропіть її настоєм : у 10 літрах розчиніть 10 грамів сухих або 200 г свіжих дріжджів плюс 2-3 столові ложки цукру. Такий розчин до обприскування потрібен настоятися 2-3 години.

Підживлюємо буряк народними та ефективними методами
Городник поділився рецептом підкормки для збільшення врожаю буряку

Всім відомий трав’яний “чай” наситить буряки необхідними мікроелементами та корисними бактеріями. У великій ємності (до 50 літрів) замочіть у воді кропиву без насіння та дайте їй постояти 10 діб, періодично помішуючи. У період, коли листя буряка набуло червоного відтінку, полийте ґрунт розчином солі (1-2 столові ложки на 10 літрів води), не чіпляючи листя. Таке живлення забезпечить цукровість коренеплодів.

Коли тільки пробилося 5 листів буряка над землею, то, якщо ґрунт кислий, краще всього його полити розчином вапна: 1 склянку розчиніть у 12 л води, бо буряки дають добрий врожай тільки на лужному ґрунті. Листя буряка протягом вегетаційного періоду обприскують вранці та в вечорі розчинами марганцю, сечовини та борної кислоти.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини