Слива слабко плодоносить? Підкорміть її цим добривом в кінці літа: у новому році врожай будете збирати відрами

Що робити, коли міцне та красиве дерево перестає родити, при цьому видимих проблем немає? Розповідаємо, як правильно підживити сливу перед зимою, аби наступного літа отримати красивий врожай.

Ваша слива вже віддала вам свій врожай. Для цього вона втратила свою міць та силу, виснажила ґрунт, у якому росте, висмоктала з нього багато корисних мікроелементів.
Логічно, що тепер вам необхідно поповнити запаси необхідних речовин та підгодувати землю для того, щоб слива добре перезимувала, а у наступному сезоні дала врожай не гірше за цього.

Коли ж краще за всього вносити добрива?

Садівник поділився рецептом добрива для сливи

Зазвичай найкращим періодом вважається початок вересня. Продовжувати підгодовувати дерево можна аж до настання заморозків. Чим найкраще підгодувати на передодні зими сливу Перш за все подумайте про кислотність ґрунту, у якому росте дерево.

Поганим ґрунтом для сливи є той, у якому висока кислотність. Тому кожні 5 років вносить у ґрунт в осінній період від 0,2 до 1 кг. вапна на 1 кв.м в залежності від ступеня кислотності:

  • 0,2 кг. – при низькій кислотності;
  • 0,3 кг. – при середній;
  • 1 кг. – при підвищеній.

Далі, поки ще не опало листя, обприскайте його золою, яку розведіть у воді таким чином: 2 склянки золи на 10 л. води. Дуже важливо внести восени для кореневої підгодівлі органічні добрива у вигляді перепрілого гною. Розпушіть навколо стовбура землю та закладіть гній на глибину 15 см. 3 відра гною для молодої сливи та 6 відер для більш старих.

Садівник поділився рецептом добрива для сливи

Після того, як мине тиждень після внесення органічного добрива, внесіть в ґрунт мінеральні добрива у розчинному вигляді. Для 1 кв.м потрібно змішати 3 столові ложки суперфосфату з 2 столовими ложками сульфату калію. Розчиніть їх у 10 л. води та обробіть цим розчином ґрунт під сливою.

Популярне

Подібні новини