Встигніть застрибнути в останній вагон: чим обов’язково потрібно підгодувати томати й огірки в кінці серпні

Чи не найважливіша підкормка за весь літній сезон припадає саме на кінець серпня. У цей період огірки й томати продовжують плодоносити, а отже потрібно подбати про них

Серпень не дарма вважають найпідступнішим літнім місяцем. Річ у тім, що саме у цей період такі городні культури, як огірки та помідори, продовжують плодоносити. Втім, погода постійно змінюється, а тому неуважні садівники можуть легко лишитись без врожаю. Що стосується загальних порад, то протягом усього сезону обов’язково проводьте профілактичні заходи проти хвороб огірків та томатів, щоб уникнути проблем із вашими зеленими улюбленцями. Втім, не менш важливою є й остання підкормка у серпні.

Чим підгодувати томати й огірки

Фінальна підгодівля у серпні відіграє важливу роль у розвитку та дозріванні плодів томатів та огірків. Саме на цьому етапі рослини активно набирають масу та накопичують корисні властивості, а їхні стебла та плоди стають міцнішими. Правильно підібране харчування збагатить рослини важливими макро- та мікроелементами, що позитивно позначиться на їхньому здоров’ї та врожаї.

Експерти розповіли про важливу підкормку для огірків і томатів у самому кінці серпні

Для фінального підживлення у серпні, експерти рекомендують використовувати суміш гумату калію та бурштинової кислоти. Гумат калію – це, перш за все, джерело калію, який сприяє утворенню міцних стебел і підвищує стійкість рослин до стресових умов. А ось бурштинова кислота сприяє засвоєнню калію та інших поживних речовин, що посилить плодоношення та покращить смак плодів.

В окремих місткостях потрібно розчинити гумат калію та бурштинову кислоту у невеликій кількості води відповідно до рекомендованого дозування безпосередньо на пакуванні. Поступово додавайте розчин янтарної кислоти в розчин гумату калію, добре перемішуючи, щоб утворилася однорідна суміш. Розбавте отриману суміш водою у співвідношенні, вказаному в інструкції для конкретних культур.

Як та чим підгодувати огірки й томати у кінці серпня, щоб вони добре плодоносили

Підживлення проводьте обов’язково з самого ранку пізно ввечері, щоб уникнути опіків рослин. Поливайте підживлення під корінь рослин, щоб поживні речовини максимально швидко потрапили до коріння. Не перестарайтеся зі внесеним добривом – дотримуйтесь рекомендованих дозувань, щоб не перенаситити рослини.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини