Вливаю під корінці: підкормка для перців на кінець серпня, після якої врожай попре як на дріжджах

Солодкий або болгарський перець доволі вибаглива культура в сенсі її потреб у підживленні необхідними для вегетації та плодоношення речовинами. Розберімося, чим потрібно допомогти перцю зараз, у серпні.

На при кінці літа ця рослина максимально віддає свій врожай, тому й такі потреби в неї максимально зростають.

Як завжди перед у цьому питанні в нас є вибір – це органічні та мінеральні добрива.

Дуже непоганим варіантом серед органічних добрив є підживлення рослини деревним попелом. Щоб приготувати розчин для обробки ґрунту під перцевим кущем потрібно розвести 1 літрову банку попелу у 10 літрах води. Добре все перемішайте та залиште настоятися протягом трьох годин. Після того можна полити під кожен кущ по 2 літри цього розчину.

Що робити, щоб рослинам було легше перенести серпневу спеку – поради експертів
Агроном розповів, чим підживити перець для великого врожаю

А ще є варіант, коли добрива “зіграють у тандемі”. Тобто можна підживити кущі перцю спочатку таким мінеральним добривом, як кальцієва селітра, а після такої обробки посипати ґрунт під кущем та навколо нього деревною золою.

Кальцієвою селітрою можна зробити не тільки кореневе підживлення, а й позакореневе. Тут також попереджаємо вас про необхідність дотримуватися правильного дозування: у десятилітровому відрі розчиніть 20 г добрива.

Експерти розповіли, чим підживити болгарський перець, аби культура довше плодоносила
Агроном розповів, чим підживити перець для великого врожаю

Ще одне добриво, яке можна використати у серпні для підтримки перцю та продовження його плодоношення, є Борофоска. Останнім часом її багато хто вважає чарівним засобом для того, щоб підвищити врожайність культур. Це комплексне бюджетне добриво справді настроює організм рослини на завершення сезонного циклу. Але й тут попереджаємо про необхідність дотримуватися інструкції, яка додається виробником. Середня норма внесення Борофоски на 1 кв.м 80-100 г, а якщо ґрунт легкий та насичений кальцієм, то норма зменшується вдвічі.

Крім того, ця речовина допоможе вберегти перці від вершинної гнилі.

Популярне

Подібні новини