Лайфхак, чим підживити капусту в кінці серпня: такого гарного врожаю у мене ще не було ніколи

Кожен досвідчений дачник хоче, щоб його врожай капусти був величезним та багатим на качани, але мало хто знає про справді дієву для цього підгодівлю.

В кінці серпня важливо забезпечити капусті додаткові поживні речовини, щоб підготувати її до більш холодних місяців. Для підгодівлі капусти можна використовувати органічні або мінеральні добрива. Редакція сайту Добрі новини підготувала для вас рецепт найкращої підгодівлі.

Вам знадобиться:

  • Мульча (солома, сіно, опале листя) – для збереження вологи та тепла в грунті.
  • Мінеральне добриво для овочів з підвищеним вмістом фосфору та калію (наприклад, NPK 10-20-20 або подібне).
Чим підгодувати капусту в кінці серпня
Чим підгодувати капусту в кінці серпня

Спосіб приготування:

  • Підготовка грунту: Перед нанесенням добрива перекопайте грунт під капусту та добре прорівняйте його.
  • Нанесення мульчі: Покрийте грунт навколо рослин мульчею (соломою, сіном, опалим листям). Це допоможе утримувати вологу, запобігати росту бурʼянів і захистить корені капусти від перегріву.
  • Підживлення мінеральним добривом: Розсипте мінеральне добриво з підвищеним вмістом фосфору та калію на поверхню ґрунту, зблизька до стебла рослин, але не торкаючись їх. За допомогою грабель або вилок обережно вмершуйте добриво у ґрунт на невелику глибину.

Експерти розповіли, як правильно підживлювати капусту для щедрого врожаю

  • Полив: Після нанесення добрива обов’язково полийте рослини водою, щоб добриво розчинилося і почало діяти.
  • Підтримка рослин: Підгодівля є додатковою підтримкою для рослин. Важливо також забезпечити їм достатню кількість світла, вчасно видаляти хворі або пошкоджені листки та взагалі дотримуватися рекомендацій по догляду за капустою.

Пам’ятайте, що перед використанням будь-яких добрив важливо ознайомитися з інструкціями на етикетці та дотримуватися рекомендацій щодо дозування.

Популярне

Подібні новини