Губки для миття посуду не випадково зроблені різнокольоровими: що означає кожен з кольорів

Під час миття посуду ми не замислюємося над тим, якою саме губкою миємо посуд, але насправді кожна губка має різний тип жорсткості і своє особливе призначення.

Губки для миття посуду різних кольорів можуть мати різні призначення та використовуватися для різних типів завдань у кухні або при прибиранні. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала, яка губка для чого призначена і чому.

  • Зони використання: В деяких випадках, губки різних кольорів можуть вказувати на різні зони використання. Наприклад, одна губка певного кольору може використовуватися лише для миття посуду, а інша для чищення поверхонь або кухонних приладів. Це допомагає уникнути переносу бруду або бактерій між різними областями. Жовтими губками найкраще мити скляні поверхі, посуд або фарфор. Зелені губки ідеально підходять для того, щоб очистити ту чи іншу поверхню або посуд від сильного нагару.
  • Розділення завдань: Різні кольори губок можуть вказувати на різні типи завдань. Наприклад, один колір може використовуватися для миття посуду зі засобами для посудомийної машини, а інший – для миття посуду вручну. Синя губка призначена для очищення не дуже великої кількості забруднень.
Чому губки для миття посуду різних кольорів
Чому губки для миття посуду різних кольорів
  • Гігієна: Різні кольори губок можуть використовуватися для підтримання гігієни, зокрема для розділення губок між різними областями – наприклад, миття сировини та готової їжі. Для цього ідеально підходить губка з червоною абразивною частиною.
  • Зорові відмінності: Різні кольори губок можуть допомагати візуально відрізняти їх, що дозволяє вам швидко вибрати ту, яку ви потребуєте в певний момент. Це ви можете класифікувати самі для себе, тому тут все залежить лише від вам самих.

Важливо враховувати, що системи кольорової класифікації можуть відрізнятися в різних регіонах або виробників, тому корисно перевірити інформацію на упаковці чи маркуванні, щоб переконатися, яку функцію виконує губка певного кольору.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини