Цей сорт перцю завжди сіяла і сію: плоди ростуть розміром з диню при будь-яких погодних умовах

Який сорт перцю перенесе всі погодні витребеньки та порадує смачним врожаєм? Розповідаємо, що можна висадити у себе на грядці навіть новачку.

Багатство сортів українського перцю може задовольнити найвибагливіші смакові забаганки. Окрім того, речовина капсаїцин, яка міститься у перцю, робить цю рослину дуже корисною для здоров’я кожного.

У чому ж користь перцю?

Аграрій назвав найбільш урожайний сорт перцю

Гіркий перець багатий на  антиоксиданти, які зміцнюють імунну систему та захищають від вірусів. В перцях є такі речовини, які розчиняють та знижують рівень поганого холестерину, а, значить, він запобігає серцево-судинним захворюванням. Вживання перцю сприяє швидкому метаболізму та покращує травлення. Перець має антивірусну дію. Він не тільки знищує віруси, а й запобігає їх розмноженню.

Які ж сорти перцю вважають найкращими?

Аграрій назвав найбільш урожайний сорт перцю

До найкращих сортів можна віднести наступні:

Перець “Кайєн”. Це дуже гострий перець. Він має характерну видовжену форму. Використовують цей сорт перцю для приготування гострих соусів, а також пікантних супів та інших страв.

Перець “Хабанеро”. Це теж дуже гострий, навіть пекельний, на смак перець з приємним специфічним ароматом. Його використовують при приготуванні м’ясних та рибних страв та страв з морепродуктами.

Перець “Джалапеньо”. Цей сорт перцю більш лагідний та має помірну гостроту і, навіть, ніжний смак. Загалом його використовують для приготування страв мексиканської кухні та для соусу гуакамоле.

Перець “Слоновий хобот”. Плоди цього сорту подовженої форми спочатку зеленого, а потім червоного кольору. Це дуже гострий перець, який використовують в основному для маринування.

Перець “Чері  червоний”. Плоди цього сорту мають вигляд помідорів чері. Звідти й назва пішла. На смак перець пряний з солодкою гіркотою. Використовують цей сорт для вживання та консервації.

Популярне

Подібні новини