Хризантеми: осінній догляд у саду. Насолоджуємося цвітінням та готуємо рослину до зими. Поради експертів

Осінній догляд за хризантемами може вимагати деяких зусиль, але результат вартий того. Дотримуючись наших рекомендацій, ви зможете створити справжній квітковий рай на своїй дачі.

Осінь – це час, коли природа підносить нам чудовий подарунок у вигляді різнокольорових хризантем. Ці яскраві квіти прекрасно доповнюють навколишній пейзаж і можуть прикрасити вашу дачу або газон біля будинку.

Однак, щоб хризантеми розкрилися перед очима в повній красі і радували вас своїм буйним цвітінням, необхідно правильно доглядати за ними в цю осінню пору. Тому давайте розглянемо кілька важливих рекомендацій експертів-квітникарів, які допоможуть і вам досягти чудових результатів.

Осіннє підживлення

Восени хризантеми також потребують підживлення, як і влітку. Експерти в галузі квітникарства рекомендують підгодовувати їх добривами, багатими на фосфор і калій. Саме ці елементи допоможуть рослинам краще пережити холодну пору року та підготуватися до зими.

Обрізка

Восени слід провести обрізку хризантем. Видаліть відцвілі бутони та сухі гілки. Це на перспективу сприятиме активному росту і цвітінню нових пагонів.

Захист від холоду

У деяких регіонах восени може бути прохолодно, а навіть морози. Захистіть хризантеми від низьких температур за допомогою спеціальних укриттів або навісів. Це допоможе зберегти рослини в хорошому стані.

Осінь - чудовий час для розмноження хризантем
Осінь – чудовий час для розмноження хризантем

Розмноження

Якщо вам сподобався сорт хризантем і ви хочете збільшити їхню кількість, осінь – чудовий час для розмноження через поділ куща або живці.

Якщо за прогнозом погоди близькі заморозки, а ви все-таки вирішили розмножити хризантеми, то краще їх спочатку посадити в горщик і забрати в приміщення, а вже навесні пересадити в ґрунт.

Хризантеми зазвичай садять навесні або на початку літа, коли ґрунт прогрівся і немає ризику заморозків. Оптимальний час для посадки хризантем – квітень і травень. Це дозволяє рослинам добре вкоренитися і підготуватися до літнього та осіннього цвітіння. Однак, залежно від клімату вашого регіону і сорту хризантем, терміни посадки можуть трохи варіюватися. Важливо вибирати момент, коли ризик нічних заморозків мінімальний, щоб не пошкодити рослини.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини