Як позбутися кротів на городі: гуманні та дієві способи вигнати пухнастих шахтарів з грядки та газону

Як би багато клопоту не завдавали кроти, вдаватися до радикальних методів боротьби з ними ні у якому разі не припустимо. Подивімось, що ж можна зробити, щоб відвадити цих землерийок від своєї ділянки.

Кротам все одно, яку красу ви створили у своєму квітнику, на газоні чи грядці. Коли ці маленькі тваринки шукають свої харчі у вигляді жучків, стоніг, хробаків, то розривають великі ями, псують земляний покрив та коріння рослин. Як боротися з цією проблемою під назвою кроти?

Рослини на захисті вашого городу від кротів

Городник розповів, як гуманно можна вигнати кротів

Коли ви станете планувати свою ділянку на наступний сезон, то радимо вам посадити по його периметру бобові рослини. Річ у тому, що в кротів дуже чутливі носи. Вони не люблять деякі запахи, в тому числі запахи бобових. А ще є така квітка Рябчик імператорський. Цибулини цієї досить красивої квітки ви вже зараз, восени, можете висадити на городі. Буквально через 2-3 тижні після посадки кроти покинуть вашу ділянку з тієї ж причини: вони не переносять запаху цієї квітки.

Сторонні шуми

Городник розповів, як гуманно можна вигнати кротів

Шуми дуже не приємний фактор для кротів, які ведуть тихе життя у своїх норках. Тому, якщо ви розташуєте на ділянці саморобні тріскачки, які від вітру будуть видавати різні звуки, то кротам це не сподобається і вони полишать свої нори, розташовані на вашому городі. Тріскачки можна зробити з алюмінієвих та пластикових бляшанок.

Пастки

Ви можете спробувати зловити крота, але не створивши йому ніякої шкоди за допомогою пустої банки, яку поставите між проходами тварини. Коли кріт попаде у пастку, віднесіть його у ліс, де тварина обживеться на новому місці й стане розпушувати землю вже не заважаючи вам.

Не слід вдаватися до жорстоких заходів боротьби з кротами

Кроти, як і усі ми є певним ланцюжком природи, який виконує свою функцію.

Як би вас не дратували своїми діями тварини, пам’ятайте, що вони мають право на існування, як і ви, тому не допускайте радикальних заходів боротьби з ними.

Популярне

Подібні новини