Залишився тиждень, щоб пересадити півонію: поради при пересадці квітів на другому тижні вересня

Пересадка півонії – одна з необхідних процедур для подальшого зростання квітки. У наших краях найбільш доцільно робити це у вересні, щоб рослина встигла підготуватися до зимових умов.

Красиві, ніжні та ароматні півонії стануть ще гарнішими, якщо перед осіннім періодом ви дасте їм правильний догляд у вересні, поки тепло та гарно на вулиці.

Яке місце необхідно обрати для висаджування півонії

Півонія - правильний догляд
Півонія – правильний догляд

Півонії люблять добре провітрювану місцевість та багато світла. Не обирайте ділянку для посадки рослини біля цегляної або бетонної стіни, які у літню спеку своїм теплом зіпсують півонії.

Правильна пересадка

Красива півонія
Секрети догляду за півонією

Спочатку обережно окопайте рослину на відстані 0,5 м. Далі штикову лопату підведіть та відсуньте грудки з рослиною та його корінням. Оскільки коренева система її тендітна, то постарайтеся витягнути квітку, не травмувавши її.

Потім обріжте стебла, залишивши не більше 10 см. Омийте коріння водою та трохи підсушіть їх.

Продезінфікованим лезом розділіть коріння біля основи на 2-4 частини, які б мали довжину кореневища від 8 до 12 см, 5 додаткових коренів по 5 см та 3-5 бруньок.

Замочіть їх у Фітоспорині або марганцівці.

Ями, у які ви плануєте висаджувати квіти підготуйте заздалегідь. У ґрунт додайте : торф, дернову землю, пісок, перегній. Не зайвим буде додавання золи, суперфосфату калію, кісткової муки, залізного купоросу.

Після посадки не забудьте добре ущільнити ґрунт руками, а потім рясно полити кущі.

До 15 жовтня можна підживлювати півонії органічними, калійними та фосфорними препаратами.Такі препарати підходять для будь-яких типів ґрунту.

Підготуйте рослини до зими

Після пересаджування створіть півоніям якісне укриття: до настання холодів рослину добре підгорніть та вкрийте мульчею (тирсою, гіллям ялинок, сухим листям) товщиною не менше 15 см. Цього достатньо для того, щоб вберегти у сувору зиму рослину від морозів, перепадів температур та вітру.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини