Коли прибирати гарбуз з городу: бувалі городники назвали 4 ознаки, які вказують на те, що час збирати врожай

Дехто з городників може губитись у здогадках про те, коли потрібно збирати гарбузи на городі. Розповідаємо про чотири вірні ознаки, які вказують на цю потребу

Кожен городник, який не перший рік вирощує гарбузи, точно знає, коли варто прибирати їх з городу. Існують деякі ознаки, які свідчать про необхідність збирати врожай. Крім того, що овоч покривається твердою оболонкою і стає насиченого кольору, як і всі представники сорту, є й інші ознаки “говорять” про те, що настав час прибирати гарбуз.

Коли прибирати гарбуз із городу

У народі заведено вважати, що гарбуз, який призначений для зберігання протягом тривалого часу, повинен якомога довше лежати на городы. За правильної агротехніки зав’язі на батогах можуть з’явитися вже на початку липня. Тому у перших числах вересня рекомендується прибрати врожай і занести до будинку або на веранду абсолютно всі гарбузи — і ті, що дозріли, і ті, що залишаються зеленими.

Експерти назвали головні ознаки, як зрозуміти, що час прибирати гарбузи з городу
Експерти назвали головні ознаки, як зрозуміти, що час прибирати гарбузи з городу

Крім того, досвідчені городники рекомендують дивитися терміни дозрівання та рекомендації щодо збирання врожаю, які вказані на пакетиках із насінням. Однак, не на всіх пакуваннях із насінням ви зможете знайти відповідну інформацію.

Існує й інший спосіб визначити, що гарбузи потрібно прибирати. Дослідження “хвостика” овочу, місця, де плід кріпиться до батога, може допомогти точно з’ясувати, що овочам місце на складі. Якщо, дивлячись на цей хвостик, ви бачите, що він має темно-жовтий відтінок, то настав час прибирати гарбузи з грядки. Однак, якщо “хвостик” має зелений відтінок, то гарбуз потрібно залишити на городі щонайменше до середини вересня, якщо дозволяють погодні умови.

У разі, якщо “хвостик” відсутній зовсім, то овоч вже точно перезрів. У такому разі його терміново потрібно прибирати з грядки і вживати в їжу, якомога раніше, щоб гарбуз не зіпсувався всередині.

Як визначити, що настав час збирати гарбузи
Як визначити, що настав час збирати гарбузи

Для багатьох сортів гарбузів момент, коли їх потрібно прибирати, визначається за яскравим динним ароматом. Тому якщо у вас такі ароматні сорти, то фахівці рекомендують обов’язково “принюхатися”. На момент дозрівання цей запах проявляється дуже сильно.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини