Життя без холодильника: як зберегти продукти, коли відключили електроенергію. Перевірені лайфхаки

Незважаючи на те, що Міненергетики спростувало інформацію про введення в Україні графіків вимкнення електроенергії з 1 жовтня поточного року, знання про те, як можна зберегти продукти при неробочому холодильнику, упевнені, будуть незайвими.

Життя показує, що при виникненні будь-якої позаштатної ситуації, в т.ч. раптової відсутності напруги в електромережі, не потрібно впадати в паніку. Вихід обов’язково знайдеться.

Зберігаємо перші страви

Щоб зберегти поза холодильником якомога довше супи для початку прокип’ятіть їх.

Поки суп буде остигати, є ймовірність, що подачу електроенергії буде відновлено, і ви знову поставите його в холодильник або з’їсте.

Зберігаємо свіжоморожені продукти

Трохи інакше, ніж із супами, йдуть справи з фруктами, овочами, зеленню, м’ясом і рибою, варениками та іншими продуктами, які ви зберігаєте в морозильному відсіку.
Тут вам на допомогу прийдуть: фольга, акумулятори холоду (продаються в магазинах), термоси й термосумки. Усе перераховане можна використовувати в будь-якому поєднанні, – відрізнятися ці комбінації будуть тільки часом максимального зберігання продуктів поза морозилкою.

Вихід обов'язково знайдеться
Вихід обов’язково знайдеться

Зберігаємо м’ясо

В умовах морозної погоди ви можете вдатися до простого методу – висушити шматки м’яса паперовою серветкою, обернути їх у папір і упакувати в щільні пакети, потім вивісити за вікно. У цій природній “морозилці” м’ясо збережеться у свіжому стані на тривалий час.

Якщо ж на вулиці немає морозу, то варто розглянути варіанти засолювання м’яса або приготування консервів.

Можна утрамбувати шматочки м’яса в каструлю, посипати їх сіллю або залити соляним розчином (приблизно 10 столових ложок солі на 0,5 літра води). Після такої процедури, перш ніж зберетеся його готувати, м’ясо слід промити й вимочити у воді, щоб видалити надлишки солі.

Зберігаємо яйця

Про зберігання курячих яєць вирішили поговорити окремо, оскільки не всі знають, що їх можна зберігати і без холодильника.

Так, максимально рекомендований термін зберігання столових яєць при кімнатній температурі – 25 діб, якщо вони не миті, інакше 12 діб. Для порівняння, в холодильнику їх можна зберігати до 90 діб. Йдеться про фабричні яйця, тобто з магазину, бо можна дізнатися кінцевий термін придатності.

Перепелині яйця за кімнатної температури зберігаються близько місяця (а ось у холодильнику, як показує практика, до 60 днів).

Найуразливішими поза холодильником є молочні продукти
Найуразливішими поза холодильником є молочні продукти

Зберігаємо молочні продукти

Мабуть, найуразливішими поза холодильником є молочні продукти. Але й тут можна спробувати їх зберегти.

Так, молоко, якщо воно від самого початку не є тривалого зберігання, і кисломолочні продукти перелийте або покладіть у скляну банку чи невелику каструлю, щільно закрийте кришкою. Потім цю банку/каструлю поставте в каструлю з холодною водою (намагайтеся вибрати найглибшу, щоб банку з продуктами можна було максимально занурити у воду). Воду радимо періодично міняти на більш прохолодну.

Зберігаємо вершкове масло

Вершкове масло або маргарин можна зберігати так само, як й іншу молочну продукцію – у скляних банках, поміщених у каструлю з холодною водою.

А можна і як свіжоморожені продукти – у фользі, термосумці тощо.

Ще один варіант: приготувати з вершкового масла – топлене. Днями на нашому сайті обов’язково з’явиться рецепт, як це зробити в домашніх умовах, не пропустіть.

 

 

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини