Коли потрібно висаджувати айстри, щоб у вересні збирати шикарні букети: не проґавте цей важливий період

Немає в нас такого квітника, де не росли б айстри. Сортів цих квітів настільки багато, що айстри цвітуть з травня по листопад. Різноколірні пізнього цвітіння айстри не такі великі, як влітку, але на кущах їх так багато, що не побачиш листя.

Після 5-6 років росту куща айстри на одному місці за для декоративності потрібно кущі омолоджувати. Це роблять розділенням куща на 3-5 частин з кількома корінцями та бруньками кожен. Тільки не пересаджуйте айстри восени, бо вони не встигнуть до зими укоренитися. Зробіть це навесні. Високорослі квіти висаджують на відстані 80 см, а низькі на відстані 40 см. Звісно, що розмножувати їх можна й насінням, але це, як правило, ризик того, що з нього не завжди виросте рослина, а от поділом кущів набагато більше шансів.

І все ж таки, якщо ви хочете посіяти айстри, то робіть це навесні або восени, але знайте, що цвітіння квітів почнеться на 2 рік.

Садівник назвав точний період для висадки айстр

Де висаджувати айстри

Айстри хоча й морозостійкі квіти, все одно люблять сонце, тому й обирати для їх вирощування потрібно світлі ділянки. До ґрунту айстри не вибагливі, проте якщо їх висадити на жирному ґрунті, то зелені буде більше, ніж квітів.

Дизайнери радять висаджувати айстри за кольором та групами. Можна також поєднувати їх з іншими квітами, але не бажано розміщати їх дуже близько, тому що вони мають потужну кореневу систему, яка стане перешкодою для інших квітів.

Догляд

Догляд за айстрами не складний: полив та видалення бур’янів. Поливають за потреби, тому що айстри не бояться посухи.

Садівник назвав точний період для висадки айстр

Сорти

Стосовно сортів айстри. Найпершою вже у травні цвіте альпійська айстра. Її висота 25-45 см. У другій половині літа рясно цвіте багаторічник сорту італійська. Вона заввишки 70 см. А з середини вересня й до самих морозів цвіте чагарникова айстра висотою до 50 см.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини