Будуть дуже соковиті та солодкі: хитрощі, щоб помідори встигли поспіти у вересні до перших холодів

Вирощування томатів – досить відповідальний та складний процес. Кожному дачнику хочеться, щоб помідори виросли великими, соковитими та солодкими, але мало хто знає, як це зробити.

Для того щоб отримати м’які та солодкі помідори важливо вибирати правильні сорти та доглядати за рослинами упродовж всього сезону. Редакція сайту Добрі новини підготувала “шпаргалку”, яка допоможе вам виростити ідеальні томати за будь-яких умов.

Вирощування починається з вибору правильно сорту. Вибирайте сорти помідорів, які відомі своєю солодкістю та м’якістю. Наприклад, сорти типу “черрі” часто мають більш солодкий смак. Сорти, які мають назви, що вказують на солодкість, такі як “солодка вишня” або “солодкий 100”, також можуть бути варіантами для вас.

Забезпечте рослинам достатню кількість сонячного світла, води та добрив. Регулярно обрізайте надлишкові листя та пасинки, щоб сприяти легшому доступу світла та повітря до плодів. Зривайте помідори, коли вони дозріли на рослині. Дозрілі помідори мають бути рожевими, червоними або жовтими (залежно від сорту) та м’якими при легкому натисканні. Почекайте, доки помідори повністю дозріють на рослині, оскільки вони можуть втратити солодкість, якщо зривати їх занадто рано.

Як виростити солодкі та соковиті помідори
Як виростити солодкі та соковиті помідори

Не менш важливою складовою під час вирощування плодів є їхнє зберігання. Після збору помідорів зберігайте їх при температурі навколо 55-70 градусів Фаренгейта (13-21 градуса Цельсія). Зберігайте їх в сухому та темному місці, але не в холодильнику, оскільки низькі температури можуть погіршити смак та текстуру помідорів.

Застосовуйте техніку гребінців (англ. “tomato brushing”) в момент дозрівання, коли помідори ще на рослині. Ця техніка полягає в тому, щоб кілька разів на тиждень легко гладити плоди помідорів рукою, що стимулює їх ріст та розвиток і може покращити солодкість та м’якість. З дотриманням цих порад ви можете насолоджуватися солодкими та м’якими помідорами у своєму врожаї.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини