Посіяла під зиму цю зелень і отримала свіжий та ароматний врожай до салатів: так роблять досвідчені дачники

Петрушка - одна з найкорисніших рослин, багатих на вітаміни та мінерали. І щоб отримати гарний урожай цієї зелені вже навесні, дотримуйтеся наведених у статті рекомендацій.

Петрушка – це чудове джерело вітамінів (А, С, К) і фолієвої кислоти. Вона також містить мінерали, в тому числі залізо, кальцій і магній.
Ця зелень, зокрема, покращує травлення, підвищує імунітет і навіть, у деяких випадках, може сприяти швидкому загоєнню неглибоких саден. Та й просто – смачна пряність, яка надає особливої нотки будь-якій страві.

Дотримуючись цих рекомендацій щодо посадки петрушки перед зимою, ви можете насолоджуватися свіжою та ароматною зеленню вже навесні.

Вибір відповідного місця

Для успішного вирощування петрушки виберіть місце з хорошим освітленням і частковою тінню. Петрушка віддає перевагу родючим ґрунтам з нейтральним pH. Переконайтеся, що ґрунт добре дренований.

Підготовка ґрунту

Перед посадкою петрушки підготуйте ґрунт, додавши компост або перегній. Це збагатить землю необхідними поживними речовинами.

Вибір насіння

Вибирайте якісне насіння петрушки вже знайомих вам торгових марок. Петрушка зазвичай доступна у двох різновидах: кучерявій (кореневій) і листовій. Обидва види відмінно підходять для осінньої посадки.

Петрушка надає особливої нотки будь-якій страві
Петрушка надає особливої нотки будь-якій страві

Посадка насіння

Насіння петрушки можна посадити безпосередньо в ґрунт восени, рекомендують це робити не раніше середини жовтня, коли погода не буде такою теплою. Інакше зелень може почати проростати завчасно. Створіть борозни глибиною близько 1 см і посійте насіння на відстані приблизно 2-3 см одне від одного. Покрийте його тонким шаром ґрунту і злегка ущільніть поверхню.

Прикрийте насіння

Щоб забезпечити надійний захист від морозів, накрийте посаджене насіння листям, соломою або агроволокном.

Весняний догляд

З весни, як тільки сніг розтане і ґрунт прогріється, почніть регулярний полив. Удобрюйте петрушку органічними добривами, щоб забезпечити швидке зростання. Також не забудьте прорідити рослини, залишаючи проміжки близько 15 см між ними.

Популярне

Подібні новини