Посіяла це на городі та отримала втричі більший врожай: найкращі сидерати, які підвищили родючість

Родючий шар ґрунту формується завдяки корисним мікроорганізмам. Досягти цього можна у різні способи, але для цього важливо розуміння того, що в різних типах ґрунту мешкають різні організми.

Все більше господарів схиляється до органічного землеробства, коли родючості та пухкості ґрунту досягають комплексним підходом.

Так одним зі способів органічного землеробства є той, коли рослини вирощують на вузьких грядках, між якими на широких проходах вирощують сидерати. Таке планування грядок дає можливість легко викладати на них відрослі та скошені сидерати як мульчу.

Городник розповів, які сидерати слід висадити у вересні, після збору врожаю

Гарний результат отримують господарі, які практикують посів сидератів після збирання картоплі. Вони сіють овес, листкову гірчицю та озимий ріпак. Скошують їх навесні та прикривають ними землю. Компост при такому способі вносять у невеликій кількості у лунки.

Добре зарекомендував себе спосіб вирощування картоплі у буртах: сидерати та іншу органіку закладають у бурти, а після того, як вони перегниють туди висаджують картоплю.

Товщина шару з мульчі сидератів має бути не менше 15 см. Такий шар захищає ґрунт від висихання та дає змогу пересуватися черв’якам, комахам та жукам, які роблять землю більш пухкою. За потреби шари сидератів відновлюють або поповнюють.

Як правильно висаджувати сидерати на город
Городник розповів, які сидерати слід висадити у вересні, після збору врожаю

Окрім сидератів, що перелічені вище, прекрасним сидератом є календула. Посійте навесні насіння цієї квітки, або, якщо вона у вас вже росте, то восени залиште певну кількість її кущів і насіння проросте саме. Навесні календула швидко вкриє собою ґрунт й не дасть піднятися бур’янам. Саму ж квітку перед посадкою на грядки розсади треба буде підрізати плоскорізом, а зелень залишити на грядці.

Якщо у вас виникла потреба у боротьбі з нематодами, то прекрасний ефект дає додавання у шар сидератів трави чистотілу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини