Чарівний еліксир для смородини: наливаю під кущ до 15 жовтня, і ягода виростає розміром з черешню

Наведений у рецепті склад добрива збагатить ґрунт необхідними елементами та допоможе вашій смородині рости здоровою і приносити рясний урожай.

Вересень – початок жовтня – час, коли смородина готується до зимового періоду. Щоб підтримати її здоровий ріст і рясний урожай наступного року, ви можете використовувати описаний нижче рецепт добрива.

Інгредієнти:

  • 15 г сульфату калію
  • 30 г суперфосфату
  • Відро води

Застосування

Крок 1.

Підготуйте розчин: Наповніть відро водою (зазвичай це близько 10 літрів води). Потім додайте у відро 15 г сульфату калію і 30 г суперфосфату. Добре перемішайте розчин, щоб забезпечити рівномірний розподіл інгредієнтів.

Крок 2.

Рівномірно розподіліть підготовлений удобрювальний розчин навколо коренів смородини. Це можна зробити за допомогою лійки або поливального канта.

Крок 3.

Смородина – вологолюбна рослина. Тому після застосування добрива продовжуйте регулярно поливати її та стежити за станом кущів аж до зими. Виняток, якщо осінь не дощова і ґрунт сухий.

Ягода виростає розміром з черешню
Ягода виростає розміром з черешню

Ще на замітку

Чи знали ви, що картопляне лушпиння є чудовим джерелом калію і крохмалю, що робить його ідеальним добривом для смородини?

Якщо хочете, щоб смородина радувала вас багатим урожаєм, використовуйте картопляну шкірку, заготовлену різними способами.

Спосіб 1

Спробуйте приготувати концентрований настій зі свіжих або сухих картопляних лушпайок. Просто залийте їх окропом у пропорції 1:2, дайте цій суміші настоятися протягом 3-5 днів, інколи помішуючи для максимального вивільнення крохмалю та мікроелементів.

А далі до середини жовтня підливайте 5-7 літрів рідини з картопляного настою під кожен кущ смородини.

Спосіб 2

Обкладіть кожен кущ смородини сухими чи сирими обрізками від картоплі, попередньо подрібнивши їх на блендері або через м’ясорубку. Накрийте зверху мульчею і добре полийте (якщо суха земля).

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини