Не можна обрізати. Що треба зробити з гортензією восени: весною зацвіте яскравими пишними шапками

З приходом осені гортензії потребуються чимало догляду. Експерти радять утриматися від обрізки цих квітучих чарівниць. На чому ж зараз важливо зосередитися, щоб підготувати рослину до морозів?

З приходом осені багато садоводів починають дбати про свої гортензії. Ці чудові кущі славляться яскравими та пишними квітковими шапками, і саме зараз час віддячити їм за їхню красу та бути важливими для їхніх потреб.

По-перше, важливо пам’ятати, що гортензії не потребують обрізки восени. Навіть якщо рослина виглядає трохи недбалою, краще залишити її без змін до наступної весни. Варто зазначити, що добре переживуть вкорочення пагонів лише деякі сорти цих чагарників. Наприклад, метельчата і деревоподібна квітка — буде вдячна вам за вкорочення гілок, а ось всі інші можуть навіть захиріти. Крім того, зараз, коли сік вже не бродить у стеблах, неможливо визначити, які з них оживуть навесні, а які вже засохли однозначно. Тому зараз краще тримати ножиці подалі від цих красунь.

Підкормка з кефіру для гортензії, щоб квітка довго цвіла
Садівник розповів, від чого краще утриматися у вирощування гортензій

По-друге, для збереження вологи та тепла навколо коренів гортензій покрити їх сухим листям або соломою. Це допоможе захистити корені від переохолодження та допомогти їхньому здоровому розвитку.

По-третє, не забувайте про підживлення гортензій восени. Відтепер і до кінця вересня можна нанести органічне добриво, яке підготує рослину до зими та покращить її цвітіння наступного року. Зараз обов’язково потрібно внести підкормку, аби кущі почали закладати нові бруньки. Підживлювати потрібно фосфорно-калійними речовинами. Зокрема відмінно підійде розчин коров’яку, який потрібно настояти на воді у пропорції 1:10.

Бюджетна та дієва підкормка для гортензії
Садівник розповів, від чого краще утриматися у вирощування гортензій

Загалом, правильний догляд за гортензіями восени допоможе зберегти їхню красу та готовність до весняного розквіту. Не обрізайте їх та надайте рослинам той догляд, який вони заслуговують.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини