Як обрізати жоржини на осінь та чим підкормити для пишного цвітіння: молоді побіги попруть з усіх боків

Жоржина роду айстрових чи не остання яскрава квітка в осінньому саду. Рослина не вимагає якогось особливого догляду, але з настанням холодів про неї потрібно потурбуватися.

Для того, щоб захистити квітку від ранніх осінніх холодів, перше, що необхідно зробити, це підгорнути під нею ґрунт на висоту приблизно 20 см.

Обрізання

Квіткар розповів правило для підготовки жоржин до висадки
Садівник підказав, як обрізати жоржини для пишного квіту

Далі проведіть обрізання відцвілих та вже засохлих квітів. Таку процедуру можливо доведеться робити щодня.

Восени також потрібно обрізати ще й стебла приблизно на 5-10 см. Зауважимо, що зріз обов’язково обгорніть тканиною. Замість тканини можна використати звичайну фольгу. Завдяки цій мірі місце зрізу не загниє.

Викопування бульб

Квіткар розповів правило для підготовки жоржин до висадки

Важливою частиною зберігання посівного матеріалу є викопування бульб. Робити це необхідно у суху погоду для того, щоб викопані та промиті водою бульби змогли висохнути на свіжому повітрі. Викопуйте були обережно, але якщо ви все ж таки травмували чи виявили пошкодження, то на такі місця насипте деревне вугілля. Кореневі шийки радимо присипати золою.

Зберігання бульб

Дуже важливо при зберіганні не пересушити та не перегріти бульби, інакше це потягне за собою проблеми при їх пророщуванні. Тому пам’ятайте, що оптимальною температурою зберігання бульб приблизно +5 градусів. Вологість при цьому повинна бути середньою.

Традиційним способом зберігання жоржинових бульб є зберігання у дерев’яному ящику, коли бульби повністю вкриті торфом. Останнім часом більш поширеним способом стало зберігання у поліетиленових пакетах. А прогресивним методом стало зберігання при якому бульби спочатку занурюють у розплавлений парафін, а після того, як він висохне, бульби запаковують у пакет, наповнений піском, який щільно закривають.

Популярне

Подібні новини