Завжди кладу це у ящик з ожиною і ягода лежить в мене всю зиму: секрет тривалого зберігання садовини

Багато хто стикається з питанням, як зберегти врожай ожини взимку щоб не зіпсувати її. У який спосіб можна це зробити спробуємо розібратися тут.

Найкращим способом зберегти ожину протягом зими вважають заморозку, оскільки при термічній обробці ягода втратить більшість своїх корисних речовин. Але заморожуючи плоди ожини, потрібно дотримуватися певних правил та рекомендацій.

Якщо ви вирішили заморозити ожину цілою, то потурбуйтесь про те, щоб серед них не опинилися зіпсовані, пожухлі, плісняві чи гнилі. Також не бажано заморожувати перестиглі ягоди.

Кухар розповів, як зберігати ожину вдома місяцями

Далі садовину потрібно промити під проточною водою. Робити це потрібно обережно, щоб не пошкодити, не зім’яти. Мийте врожай невеликими порціями, а потім дайте стекти воді та викладіть їх на паперовий рушник.

Перед тим, як відправити ожину на заморозку, розкладіть її на деко, застелене фольгою. У морозильній камері протримайте ягоди у такому вигляді не менше 3 годин, а потім можете фасувати їх по пакетах.

Також цілі ягоди можна заморозити, розклавши їх, після промивання та обсушування, по контейнерах та пересипавши цукром у співвідношенні 1:1.

Цілющі властивості ожини, про які ви точно не знали
Кухар розповів, як зберігати ожину вдома місяцями

Є ще спосіб зберігання у замороженому вигляді ожини перетертої з цукром. При такому способі ожину потрібно подрібнити блендером у пюре, додати до нього цукор, ретельно перемішати та дати постояти 20 хвилин. Потім вже розкласти по контейнерах або пакетах та заморозити.

Якщо не буде перепадів температури, то заморожена ягода буде зберігатися протягом року.

Розморожувати ожину краще порціями. Причому цілі ягоди ефектно виглядають як прикраси на тортах та десертах, а перетерті з цукром використовують як начинку чи смузі або ягідне морозиво.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини