Всього 15 крапель і черешок буде весь у корінні: копійчаний стимулятор коріння

Підживлення для рослин дуже складний процес, який потребує багато часу. Щоб пришвидшити ріст рослин потрібно слідкувати за утвореннями коренів.

Алое дасть ідеальне живлення рослині, якого їй так бракує. Візьміть один листок алое та подрібніть його в блендері. Після цього 15 крапель соку алое розведіть на літр води. Поставте в таку водичку живці і таким чином ви пришвидшите появу коренців. Якщо ж алое немає, то існує ще один спосіб пришвидшення росту корінців.

Щоб черешок всіявся корінням і виросла нова рослина, можна використовувати метод розмноження через черешки. Відберіть здорові та сильні черешки із здорових дерев. Вони повинні бути відокремлені від основного дерева і мати достатню кількість коренів. Зазвичай черешки беруть весною або ранньою літою.

Приготуйте ґрунт, який добре дренується та є вологоутримуючий. Це може бути спеціальний ґрунт для вирощування черешні або змішаний із піском та перегноєм. Занурте черешки в підготовлений ґрунт на глибину приблизно 5-7 сантиметрів, залишивши верхню частину черешка над ґрунтом. Розділіть черешок так, щоб кожен мав корінці і бруньки.

Який засіб допоможе пришвидшити ріст корінців на черешках
Який засіб допоможе пришвидшити ріст корінців на черешках

Заполіть черешки обильно після посадки і регулярно поливайте, щоб забезпечити вологу. Утримуйте ґрунт рівномірно вологим, але не залишайте стояти в стоячій воді. Місце для вирощування повинно бути на сонці або у легкій півтіні. Слідкуйте за рослинами та вживайте заходи для захисту від можливих шкідників і хвороб.

Після того як черешки закоріняться та виростуть настільки, щоб їх можна було легко розпізнати як окремі рослини, їх можна пересадити в окремі горщики або на відкритий грунт на постійне місце. Після трансплантації рослин доглядайте за ними так само, як і за іншими черешнями. Вони будуть рости і з часом розвиватися в повноцінне дерево.

Пам’ятайте, що розмноження через черешки – це процес, який може зайняти час, і не завжди всі черешки приживаються. Однак це досить ефективний спосіб отримати нові рослини черешні без необхідності покупки саджанців.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини