Добриво для рихлості виснаженого ґрунту після збору врожаю: відновить родючість та зробить з глини пух

Збереження та відновлення родючості ґрунту — це одне з ключових завдань для вирощування врожаю. Після збору врожаю, земля може стати виснаженою. Яке добриво можна внести?

Після збору врожаю ґрунт може стати виснаженим і несприятливим для наступного посіву. Однак правильно підібрані добрива можуть стати ключем до відновлення родючості і рихлості землі.

Початкова діагностика ґрунту

Експерти розповіли секрети догляду за городом у вересні
Городник підказав, як за допомогою добрива розрихлити землю

Першим кроком до відновлення родючості вашого городу є аналіз його стану. Для цього важливо визначити такі параметри, як рівень pH, вміст органічної речовини, поживні елементи, і структура землі. Ця інформація допоможе вам зрозуміти, які конкретні проблеми існують і які добрива необхідні для їх вирішення.

Органічні добрива для відновлення органічного вмісту

Що потрібно обов'язково встигнути зробити восени на городі
Городник підказав, як за допомогою добрива розрихлити землю

Якщо аналіз показує, що рівень органічної речовини в ґрунті низький, то вам потрібно буде внести органічні добрива. Компост, гній або біомаса рослин допоможуть підвищити цей показник. Це збагатить грядки важливими мікроорганізмами та поживними речовинами, сприяючи його плодючості.

Мінеральні добрива для забезпечення поживними елементами

Якщо аналіз свідчить про низький рівень поживних елементів, таких як азот, фосфор і калій, то важливо внести мінеральні добрива. Вони допоможуть рослинам отримати необхідні живильні речовини для зростання і розвитку. Важливо правильно дозувати ці добрива, оскільки їх надмір може завдати шкоди.

Внесення добрив відповідно до культур

Важливо також враховувати вимоги конкретних сільськогосподарських культур до поживних речовин. Різні рослини потребують різних кількостей азоту, фосфору і калію. Правильна доза добрив допоможе забезпечити оптимальні умови для росту і розвитку культур.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини