3 головні помилки під час осінньої висадки тюльпанів: кожен садівник повинен про це знати

Під час вирощування осінніх тюльпанів садівники часто припускаються помилок. Найдосвідченіші з них назвали 3 головні помилки під час висадки квітів на своїй ділянці.

Посадка тюльпанів восени може бути досить простою, але деякі помилки можуть позначитися на результаті і цвітінні цих красивих квітів. Досвідчені дачники розповіли, яких трьох головних помилок припускаються садівники під час посадки тюльпанів та про що не варто забувати.

Занадто мілка посадка

Тюльпани повинні садитися на достатню глибину, зазвичай на глибину приблизно 2-3 рази більше, ніж величина цибулини. Якщо ви садите їх занадто мілко, вони можуть витікати і не надійно зимувати. Грунт повинен бути добре дренованим, оскільки тюльпани не переносять переумілення. Якщо грунт занадто густий і важкий, він може призвести до гнилі цибулин.

Тюльпани краще ростуть на сонячних або напів тіньових місцях. Якщо ви посадите їх в тіні або недостатньо освітленому місці, вони можуть не цвісти на повну силу.

Головні помилки під час вирощування тюльпанів на ділянці
Головні помилки під час вирощування тюльпанів на ділянці

Недостатнє зрізування в’ялих листків

Після цвітіння в’ялі листя тюльпанів повинні бути зрізані, але не раніше, ніж вони жовтіють і починають в’янути. Це допоможе рослині зберегти поживні речовини для майбутнього року. Тюльпани переносять періодичний дощ і вологу, але не терплять залишкової вологи. Забезпечуйте їм добре дреновані ґрунти і поливайте лише в разі потреби.

Висадка в непридатний час

Тюльпани краще садити восени, коли грунт ще теплий, але вже не дуже гарячий. Висадка їх вже пізньою осінню або занадто рано весною може призвести до поганих результатів. Корені дерев і кущів можуть конкурувати за вологу і поживні речовини з тюльпанами. Краще вибирати місце подалі від великих дерев і кущів. Запам’ятайте ці поради, і ваші тюльпани будуть радувати вас красивим цвітінням весною.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини