Готуємо садовий інструмент до зими: необхідні кроки для збереження головних помічників на грядках у холоди

Закінчується сезон садово-городніх робіт, а значить прийшов час відправити інструменти та інвентар на відпочинок у відведене для цієї мети приміщення. Розглянемо, як підготувати інструменти до зими.

Для того, що навесні не витрачати часу на ремонт інструментів та інвентарю, про його зберігання потрібно потурбуватися одразу, як тільки скінчиться садово-городній сезон. А саме: інструмент чистять, оглядають на наявність пошкоджень та ремонтують за потреби, точать та змащують і відправляють на зберігання у зачинене сухе приміщення.

Експерти розповіли секрети догляду за городом у вересні
Садівник розповів, як правильно готувати інструмент до зими

Якщо металеві частини інструменту після того, як за допомогою металевої щітки знімуть іржу, змащують мастилом, то дерев’яні бажано просочити олією (краще лляною), пофарбувати краскою або вкрити лаком. Різальні та колючі частини дбайливі господарі ховають у чохли.

Для очищення секаторів вам знадобиться наждачний папір, а пилки після очищення зберігають у промасленій тканині або промасленому папері.

Шланги після того, як з них зіллють воду, намотують на спеціальні котушки. Лійки, відра, горщики та інші ємності потрібно добре промити, просушити та, навіть, бажано, продезінфікувати марганцівкою, мильним розчином або розчином мідного купоросу.

Які обов'язкові завдання повинен виконати кожен городник на своїй ділянці
Садівник розповів, як правильно готувати інструмент до зими

Попіклуватися потрібно й про тачки: колеса та підшипники радимо змастити мастилом.

Плівку, якою накривали рослини або ґрунт миють, просушують та зберігають, згорнувши її

Окремою темою є осіннє прибирання у теплиці. Саме восени після того, як врожай зібрали, потрібно зняти ґрунт товщиною 5-7 см та засипати новий чистий та родючий. Далі, якщо теплиця зі склом, то його необхідно помити водою з милом. Дерев’яні частини побіліть вапняним розчином, а металеві обдайте окропом. Позбавтеся щілин, заробивши їх герметиком.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини