Викидала опалий горіх, бо не знала про його корисні властивості: хитро пристосувала весь врожай

Коли настає масовий збір волоських горіхів, постає питання правильного зберігання врожаю до наступного сезону або й на більш тривалий строк. Що забезпечує тривале зберігання, розберемося зараз.

Два аспекти впливають на успішне зберігання горіхів. Це — їхня сухість та умови їхнього зберігання.

Сушіння

Для того, щоб горіхи були добре просушеними, необхідно їх правильно зібрати. Горіхи збирайте поступово, не очікуючи, коли вони будуть падати масово, тому що перші, що впали на землю, будуть псуватися. Тим більше якщо під деревом нападає та не буде прибране листя або не будуть знищені бур’яни.

Шкаралупа волоського горіха - корисний ресурс для городників
Експерти розповіли, що можна робити з опалим волоським горіхом

Після збору горіхів, якщо ви плануєте їх висушувати на відкритому повітрі, мити їх не потрібно, а от якщо сушити будете у сушарці або у духовці, то бажано їх промити під проточною водою кімнатної температури.

Кращим способом висушування горіхів у великій кількості є висушування на відкритому повітрі. Для цього кожного ранку у суху погоду на ділянці, де є протяг, розкладіть звичайне простирадло (тільки не плівку) та висипте одним шаром горіхи. Тримайте їх там, періодично перегортуючи, до вечора. Потім зберіть на ніч, а на ранок все повторіть. Як правило, вам знадобиться це робити протягом 1-3 тижнів.

Як правильно сушити волоські горіхи
Експерти розповіли, що можна робити з опалим волоським горіхом

Якщо ви вирішили сушити горіхи за допомогою спеціальної техніки, то робіть це згідно з інструкцією до неї.

Зберігання

Якщо правильно й добре висушили врожай горіхів, а зберігали, не дотримуючись певних умов, то врожай буде зіпсованим. Тому радимо вам зберігати горіхи у темному, гарно провітрюваному та сухому приміщенні з температурою не нижче +5 градусів та не вище +10 градусів. Тарою можуть слугувати мішки з натуральних матеріалів, або сітки для зберігання овочів, картонні коробки, дерев’яні ящики з отворами, або пластикові ящики, що призначені для зберігання фруктів та овочів.

Популярне

Подібні новини