У сусідки піддивилася, як правильно вносити добрива восени під перекопування ґрунту: не всі дачники знають

Осінь – відповідальний період, коли кожному городнику потрібно особливо уважно ставитись до внесення добрив у ґрунт. Розповідаємо, як правильно це робити під час перекопування землі

Внесення добрив у ґрунт восени підвищує його родючість і дозволяє багаторічним рослинам легше переносити зимові морози. Для нормального та активного росту рослини повинні отримувати всі корисні речовини та мікроелементи, які вони беруть із ґрунту. Деякі необхідні рослинам речовини знаходяться прямо у землі, а інші потрапляють до неї разом із мінеральними та органічними добривами.

Як правильно вносити добриво під перекопування

Перш за все, важливо провести аналіз ґрунту для визначення його складу. Городнику важливо зрозуміти, яких поживних речовин потребує ділянка, на якій майбутнього сезону планується вирощування різних культур. Аналіз допоможе визначити, які саме добрива та в яких кількостях потрібно внести.

Експерти розповіли, як правильно вносити добрива під перекопування ґрунту та в яких кількостях

Експерти розповіли, як правильно вносити добрива під перекопування ґрунту та в яких кількостяхНаступним кроком після аналізу ґрунту потрібно обрати добрива, які найбільше підходять для ваших потреб. Так, у будь-якому разі потрібно внести підкормку, яка містить у своєму складі азот, фосфор, калій та інші макро- та мікроелементи. Саме ці речовини є основними, які завжди потрібні тим чи іншим рослинам, які ви вирощуєте на власній ділянці.

Наприклад, азот покращує розвиток листя та стебел, що є особливо важливим для рослин восени перед зимівлею. А ось фосфор сприяє розвитку кореневої системи. Тим часом калій покращує стійкість рослин до стресу та хвороб.

Досвідчені городники розповіли, які добрива потрібно вносити восени під перекопування ґрунту

Досвідчені городники розповіли, які добрива потрібно вносити восени під перекопування ґрунтуЩо стосується правил внесення добрива під перекопування, то існує декілька порад від досвідчених городників. Рівномірно розподіліть добрива по поверхні ґрунту. Використовуйте спеціальний апарат або самостійно стежте за тим, щоб підкормка рівномірно лягала на землю. Інший важливий момент – добрива потрібно вносити на достатню глибину, щоб вони були доступні кореневій системі рослин.

Перекопайте ґрунт, щоб забезпечити рівномірний розподіл добрив та покращити його структуру. Перекопування також допоможе покращити доступ коренів до поживних речовин. Важливо обрати правильні терміни внесення добрива. Підгодовувати ґрунт під перекопування потрібно достатньо рано восени, щоб рослини мали час вбирати поживні речовини перед настанням холодів. Втім, занадто рано займатись цим також не варто.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини