Полуниця виросте велика і солодка на заздрість сусідам: ось що потрібно внести на грядки восени

Для якісного та щедрого врожаю полуниці у сезон важливо докласти всіх зусиль до її догляду восени. Розповідаємо про дієве добриво для культури, яке потрібно внести у жовтні

Восени рослини готуються до періоду спокою та зимівлі. У цей період, коли вони витрачають енергію на укладання зимових бруньок, утворення кореневої системи та акумуляцію поживних речовин, важливо підтримувати культури. Удобрення дозволяє забезпечити рослини необхідними мікро- та макроелементами для цих процесів. Розповідаємо, чим удобрити полуницю для щедрого врожаю наступного року.

Чим удобрити полуницю

Восени важливо забезпечити полуницю необхідними поживними речовинами та підготувати рослини до зими. Досвідчені городники використовують чимало добрив, які і дійсно допомагають полуниці перезимувати, а наступного сезону дати щедрий і смачний врожай. Так, експерти радять використовувати компости та перегній. Вони забезпечують рослини різноманітними поживними речовинами та поліпшують структуру ґрунту.

Досвідчені городники розповіли, чим потрібно підгодовувати полуницю для врожайності
Досвідчені городники розповіли, чим потрібно підгодовувати полуницю для врожайності

Крім того, під час осіннього догляду за рослиною також важливо додавати добрива, багаті на фосфор і калій. Це допоможе полуниці зберегти енергію та зміцнити кореневу систему перед зимою. Використовуйте спеціальні удобрення для ягідних культур, які містять оптимальне співвідношення макро- та мікроелементів. Такі можна придбати у спеціалізованих магазинах для городників і садівників.

Втім, якщо удобрення полуниці мінеральними магазинними сумішами вам не подобається, спробуйте застосувати особливі домашні рецепти. Так, знавці радять використовувати пташиний послід для осінньої підгодівлі полуниці. Для цього змішайте кілограм посліду з 15-20 літрами води. Настоюйте суміш дві доби, а потім поливайте ним грядки.

Як та чим удобрювати полуницю восени, аби вона дала щедрий врожай наступного сезону
Як та чим удобрювати полуницю восени, аби вона дала щедрий врожай наступного сезону

Зверніть увагу, що пташиний послід – агресивне добриво, яке обов’язково потрібно поєднувати з постійним і рясним поливанням грядок.

Популярне

Подібні новини