Як виростити авокадо у себе на грядці: підслухала на базарі, як його проростити з кісточки. Пустить коріння

Авокадо до недавнього часу вважалася для нас рослиною екзотичною. Але завдяки популярності її плодів у кулінарії українські садівники все частіше стали цікавитися, як посадити цей тропічний плід.

Ми з’ясували деякі аспекти щодо посадки авокадо в домашніх умовах. Одразу скажемо, що для посадки годяться великі та найстигліші, навіть перезрілі авокадо з непошкодженою шкірою. Одним зі способів посадки є висаджування кістки без її очищування у землю на 2/3 її довжини загостреним кінцем угору. Поливати потрібно насіння 1-2 рази на тиждень.

Другий спосіб це – пророщування у склянці з водою. Для цього у склянку набирають відстояну або навіть відфільтровану (тому, що рослина не переносить солей) воду кімнатної температури. У кісту встромляють з 3-х сторін по зубочистці на глибину до 3 мм. Ці проколи не повинні контактувати з водою, коли кістку тупим кінцем занурюють в неї, тому проколи роблять ближче до гострого кінця.

Городник розповів, як виростити авокадо у себе на городі

Є ще й третій спосіб, при якому кістку очищують та опускають у воду більше ніж наполовину розміру кістки. Коли паростки стануть довжиною 4-5 см, їх пересаджують у ґрунт.

До речі стосовно ґрунту. Звичайна земля з садової ділянки не підходить авокадо, тому потрібно зробити суміш: у рівних частинах змішайте садовий ґрунт, торф, великий пісок, перегній та вапно. Цій суміші треба дати 2 дні на зігрівання, а потім засипати її у горщик до 15 см заввишки з дренажними отворами на дні. Висаджують кістку у землю, залишаючи над нею 2/3 кістки.

Городник розповів, як виростити авокадо у себе на городі

Догляд за рослиною передбачає регулярний полив відстояною водою. Допускати пересихання ґрунту ні якому разі не можна. Потрібно також підрізати та прищипувати дерево. Робити це краще у березні. Правильна формувальна обрізка є окремою темою, яка заслуговує на більш докладний розгляд.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини