Від плодової гнилі те, що треба: ось чим варто обприскати сад у жовтні, знезаразити майбутній врожай

Для того, аби раз і назавжди позбутись від плодової гнилі, потрібно знати деякі секрети. Розповідаємо про простий варіант боротьби з неприємним грибковим захворюванням

Ефективні препарати від плодової гнилі дозволять захистити яблуню, грушу та інші плодові дерева у саду та зберегти врожай. Оскільки відбувається зараження як кори дерева, так і квіток, плодів та листя, потрібно обов’язково діяти. Поки хтось насолоджується розпалом барвистої осені, садівники та городники знову беруться за обприскувачі та захищають свої рослини.

Чим обробити сад від плодової гнилі

Плодову гниль або, як потрібно правильно називати це грибкове захворювання, моніліоз одразу можна визначити за зовнішніми ознаками. Суцвіття рослин і дерев, яких здолала недуга, буріють і засихають, а на плодах з’являються темні плями, що розростаються на весь плід. Тому восени потрібно обов’язково обприскувати сад від плодової гнилі.

Експерти поділилися спостереженнями щодо плодової гнилі на городі та розповіли, як потрібно з нею боротися
Експерти поділилися спостереженнями щодо плодової гнилі на городі та розповіли, як потрібно з нею боротися

Одним із найкращих та перевірених препаратів від моніліозу є бордоська рідина. Але також багато городників застосовують інші фунгіциди на основі сульфату міді. Придбати хімікати, які допомагають позбавитися грибка, можна у спеціалізованих магазинах.

Для лікування саду, що страждає від такого захворювання, необхідно застосовувати препарати широкого спектра дії, які борються з великою кількістю захворювань плодових культур. І до першого такого препарату належить залізний купорос. Для обробки використовуйте 3% розчин, але якщо сад дуже заражений, то краще готувати 5% розчин, ось тільки перед його використанням необхідно точно переконатися, що бруньки на деревах закрилися захисною оболонкою і стали коричневими, інакше ви нашкодите саду.

Як правильно боротися з плодовою гниллю на деревах у власному саду
Як правильно боротися з плодовою гниллю на деревах у власному саду

3% розчин готується так: 300 грамів залізного купоросу на 10 літрів води. Відповідно для 5% розчину береться 500 грамів купоросу на 10 літрів води. Однак, не забудьте, що і навесні обов’язково потрібно обробити свій сад від неприємного грибкового захворювання.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини