Гілля буде ломитись від смородини: що потрібно зробити з кущем, щоб отримати такий щедрий врожай

Для того, аби виростити на своєму городі смачну та соковиту смородину, важливо правильно за нею доглядати. Розповідаємо про основні секрети, які допоможуть виростити ідеальний врожай

За кожною рослиною у своєму саду необхідно уважно доглядати. Восени настає час обробити смородину від хвороб, щоб наступного року насолоджуватися великою, здоровою та смачною ягодою. Пропускати належний догляд за цією культурою не варто та навіть протипоказано, інакше з кожним роком її врожайність погіршуватиметься.

Як доглядати за смородиною восени

Засобів для обробки кущів існує чимало. Сьогодні розглянемо сечовину або карбамід. Це відмінний варіант для боротьби зі шкідниками та хворобами, які можуть вразити вашу рослину. Сечовина затримує вегетативний період перед осінніми заморозками та допомагає брунькам краще зберігатись. Після осіннього обприскування комахи та шкідники гинуть, а також йдуть захворювання. Найкращий час для обробки рослини – це жовтень. У південних регіонах країни варто почекати до листопада.

Експерти поділилися досвідом, як правильно доглядати кущі смородини і що робити для підвищення врожайності
Експерти поділилися досвідом, як правильно доглядати кущі смородини і що робити для підвищення врожайності

Для того, щоб приготувати робочий розчин, візьміть 500-700 грамів сечовини і 10 літрів води. Ця речовина дуже добре розчиняється у воді, тому розчин вам вдасться приготувати без будь-яких проблем. Після приготування розчину обробіть кущі в безвітряний день, коли на вулиці немає опадів. Для досягнення кращого ефекту сечовину змішують з іншими профілактичними засобами. Наприклад, із мідним купоросом. Комплексний підхід забезпечить якнайшвидше знищення шкідників. Просто додайте до розчину 50 грамів мідного купоросу та отримаєте ефективніший засіб.

Як правильно доглядати за смородиною восени, щоб отримати щедрий та смачний урожай ягід у наступному сезоні
Як правильно доглядати за смородиною восени, щоб отримати щедрий та смачний урожай ягід у наступному сезоні

Не забувайте про те, що у жовтні та листопаді за смородиною потрібен ще й інший догляд. Так, наприклад, саме в цей період варто подбати про те, щоб на кущі не залишилось зайвих гілочок. Крім того, смородина потребує якісного та своєчасного підживлення.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини