Чи потрібно щороку викопувати цибулини тюльпанів: дачники розповіли секрети успішного вирощування квітів

Навіть досвідчені господарі частенько думають про те, чи потрібно викопувати цибулини тюльпанів кожного року. Експерти розповіли коли це робити найкраще і як.

Цибулини тюльпанів не обов’язково потрібно викопувати щороку, але це може бути корисним для підтримання та покращення їхнього росту та цвітіння. Існує декілька рекомендацій щодо викопування цибулин тюльпанів. Редакція сайту Добрі новини обрала найкращі поради щодо викопування цибулин тюльпанів і коли це робити найкраще.

Викопуйте цибулини раз на кілька років. Якщо цибулини добре ростуть і цвітуть, їх можна залишити в грунті протягом декількох років (зазвичай 3-5 років). Вони будуть виростати й квітнути, забезпечуючи вам чудовий вид. Викопуйте цибулини, якщо вони не цвітуть. Якщо ви помітили, що цибулини не цвітуть або квіткова продуктивність знизилася, варто їх викопати. Це може бути пов’язано зі старінням цибулин, хворобами або недостатнім доглядом.

Чи потрібно щороку викопувати цибулини тюльпанів
Чи потрібно щороку викопувати цибулини тюльпанів

Викопуйте цибулини для розмноження. Якщо ви хочете розмножити тюльпани або створити нові квіти, викопайте цибулини і поділіть їх на декілька частин. Кожен фрагмент може вирости в новий рослину. Також хорошим варіантом буде викопування цибулин після того, як вони відцвіли. Якщо ви вирішили викопати цибулини, зробіть це після того, як листя пожовтіло і засохло після цвітіння. Це дозволить рослині накопичити енергію для наступного сезону.

Зберігайте цибулини в сухому та прохолодному місці. Після викопування цибулини слід обсушити і зберігати в сухому, прохолодному та провітрюваному місці до наступного висадження. Викопування цибулин тюльпанів може бути корисним, але це не обов’язково робити щороку. Багато в чому це залежить від стану і продуктивності ваших рослин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини