Саджаю тільки ці сорти моркви для посіву під зиму: з однієї сотки по 500 кг врожаю. Родитиме щедро все літо

Солодка та соковита морква чудово підкреслить смак будь-якої страви. Розповідаємо, які сорти культури варто обрати, щоб виростити неймовірно апетитні плоди

Морква – корисний і дуже смачний овоч, якщо виростити правильний сорт. М’якоть плодів повинна бути хрусткою та солодкою, втім за недостатньої кількості каротину та цукрів у складі овочу вам навряд вдасться поласувати смачною морквиною. Розповідаємо про найкращі сорти популярної культури.

Найсолодші сорти моркви

Медовий спас F1. Одразу варто зазначити, що назва цього сорту ніяк не прикрашає його смакових якостей – це щира правда. У моркви, яка виростає з цього насіння, дуже ніжна та соковита м’якоть, а її колір, насичений оранжевий, викличе у вас апетит, варто буде тільки подивитись на плоди.

Гібрид простий у вирощуванні, посухостійкий та холодостійкий. Урожай починає підходити з середини вересня. Рівні та гладкі коренеплоди виростають до 15 см у довжину, важать 100-155 г. Вони виростають дуже соковитими, використовуються у дитячому та дієтичному харчуванні. Ще один плюс – морква Медовий спаси довго зберігається, оскільки вона не схильна до гниття.

Експерти розповіли про найсолодші сорти моркви, які виростають смачними та соковитими
Експерти розповіли про найсолодші сорти моркви, які виростають смачними та соковитими

Пізня солодка F1. Завдяки пізнім термінам дозрівання (125-135 днів) плоди встигають накопичити максимум цукрів та соку. Темне та червоно-оранжеве забарвлення говорить про високу концентрацію каротину. Відмінний варіант для приготування свіжих салатів та соків – вони припадуть до душі і дорослим, і дітям. А якщо додати цю моркву при квашенні капусти, готовий салат набуде неповторного аромату та приємного вершкового присмаку.

Цукрова мрія F1 – це урожайний гібрид середніх термінів дозрівання. Плоди виростають приблизно одного розміру, масою 90-130 г. Вони дуже привабливі зовні – яскраві, укорочені й товсті. А смак повністю відповідає назві – справжня мрія.

Найсолодші та соковиті сорти моркви
Найсолодші та соковиті сорти моркви

Гібрид “Цукрова мрія” не схильний до захворювань, на ньому не з’являється стрілок, він стійко переносить перепади температур. Якщо присвятити догляду за рослинами навіть мінімальну кількість часу, врожайність становитиме 8 кг з 1 м².

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини