Яблука та груші більше не будуть гнити: чим обприскати плодові дерева після перших заморозків. Встигніть

Для того, щоб плодові дерева у вашому саду ніколи не хворіли, потрібно вчасно про них потурбуватись. Розповідаємо, чим обприскати яблуні та груші, аби позбутись від гнилі

Плодова гниль – серйозне грибкове захворювання, яке може позбавити вас до 70% врожаю яблук і груш. Плоди гнитимуть не тільки на дереві, а й під час зберігання, навіть при дотриманні всіх норм та умов. Тому восени плодові дерева у вашому саду потрібно обов’язково обробляти, щоби наступного року врожай був здоровим і щедрим.

Чим обробити плодові дерева від гнилі

У яблуні, зараженої плодовою гниллю, навесні можуть засихати квіти. Це знижує врожайність дерева. Але ще гірше, коли зараження відбулося влітку, а восени ви збираєте, на перший погляд, здорові плоди, які під час зберігання починають гнити. Це повністю позбавляє вас зібраного врожаю. А заразитись яблука могли від шкідників. Комахи протикають плоди та спори грибів потрапляють усередину. Далі вітром відбувається поширення спор на все дерево. Але якщо грушу та яблуню регулярно обробляти, поширення плодової гнилі не відбудеться.

Експерти назвали найкращий засіб від плодової гнилі, яким обробляють сад восени
Експерти назвали найкращий засіб від плодової гнилі, яким обробляють сад восени

Від плодової гнилі зараз є безліч різних препаратів. Але досвідчені садівники рекомендують застосовувати восени старий та перевірений часом засіб – бордоську рідину. У складі цього препарату від плодової гнилі є мідь, завдяки чому він знищує спори грибкового захворювання та позбавляє яблуню і грушу від захворювання.

Для обробки листя яблуні застосовують 1% розчин бордоської рідини. А після опадання листви обприскати яблуню або будь-яке інше плодове дерево потрібно 3% розчином бордоської рідини. Препарат працює за температури +5 градусів, не нижче. Обробку дерева потрібно проводити в сухий та безвітряний день.

Як правильно обробляти плодові дерева від гнилі у жовтні та листопаді
Як правильно обробляти плодові дерева від гнилі у жовтні та листопаді

Розчин потрібно готувати за інструкцією. Не можна обприскувати яблуню або грушу по зеленому листю 3% розчином речовини, оскільки ви майже стовідсотково залишите опіки на рослині. Ба більше, така обробка не дасть потрібного результату, а лише завдасть шкоди деревам.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини