Розчиняти кип’ятком більше не модно: як і коли вносити суперфосфат на ділянці. Користь мінерального добрива

Використання суперфосфата може принести багато користі вашій городній ділянці. Розповідаємо, як правильно використовувати це мінеральне добриво та яким культурам воно подобається

Більша частина сучасних мінеральних добрив належить до категорії тих, які розчиняються за допомогою води. Втім, бувалі городники, які вже не перший рік і навіть не перше десятиріччя займаються вирощуванням овочів на своїх ділянках, пам’ятають, як важко було з суперфосфатом раніше. Так, тоді це мінеральне добриво було чи не єдиним, який задовольняв потребу рослин у фосфаті. Втім, він не розчиняється у воді.

Як правильно використовувати суперфосфат

Коли суперфосфат набув широкої популярності серед городників, була поширена “мода” готувати розчини для рослин на основі води. Так само садівники почали чинити і з суперфосфатом, який, на жаль чи на щастя, у холодній воді не розчинявся. Тоді городники спробували приготувати розчин на основі окропу – все вийшло і ця процедура стала доволі поширеною.

Експерти розповіли, як правильно використовувати суперфосфат і чому його не заливають окропом
Експерти розповіли, як правильно використовувати суперфосфат і чому його не заливають окропом

Варто пояснити, що суперфосфат не розчиняють за допомогою кип’ятку з банальної причини – так від цього добрива користі не буде ніякої. Головна властивість фосфору – закріплюватись у ґрунті саме на тому рівні, куди його внесли. Він не вимивається вглиб і не випаровується назовні. Тому суперфосфат вносять під перекопування, із закладанням у ґрунт, щоб він опинився в зоні розташування коренів. Звідси висновок, що суперфосфат вносять, коли роблять грядки або лунки.

Якщо потрібно підгодувати дерево або кущ, перш за все потрібно викопати борозну по периферії крони. Наступним кроком варто безпосередньо внести добриво та залишити все, як є. Помилковою є думка, що рослини у вашому саду безпорадні діти, яким потрібно закладати ложку до рота. Насправді дерева та кущі здатні за ваших мінімальних зусиль здобути всі необхідні їм речовини.

Як правильно використовувати суперфосфат на своїй ділянці для відмінного результату
Як правильно використовувати суперфосфат на своїй ділянці для відмінного результату

Отже, у висновку варто зазначити, що суперфосфат застосовують виключно у “чистому” вигляді – без розчинення водою. Така підкормка чудово допомагає рослинам відновити сили та міцніше вкорінитись у ґрунті.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини