Вирішила посадити вдома на підвіконні авокадо і була здивована: не так все складно, як здається

Авокадо - це смачний та корисний фрукт, який може бути дорогим у магазинах, але вирощувати його з кісточки легко і економічно. Для початку вам потрібно обрати зрілий авокадо.

Важливо враховувати, що не всі авокадо-сорти можуть рости в умовах кімнатної температури, але для початку можна спробувати використовувати кісточки з авокадо гатунку Гасс або Фуерте.

Обережно дістаньте кісточку із середини авокадо. Для цього можна використовувати ніж чи ложку. Будьте обережні, щоб не пошкодити кісточку. Після видалення кісточки промийте її під холодною водою, щоб зняти залишки м’якоті.

Проростіть кісточку

Щоб кісточка проросла, вам потрібно виправити кілька зубців або шпильок у верхній частині кісточки. Використайте для цього нож або ложку, але будьте обережні, щоб не пошкодити зародок.

Поставте кісточку у воду

Поставте кісточку в стакан або склянку з водою так, щоб зародок був занурений на декілька сантиметрів. Для цього можна використовувати зубочистку чи ножик, як підставку.

Городник розповів, як виростити авокадо у себе на підвіконні

Підтримуйте сталу температуру

Авокадо потребує тепла, тому важливо підтримувати сталу температуру в приміщенні. Зробіть все можливе, щоб кімната була теплою та не піддавалася різким температурним коливанням.

Наберіться терпіння

Зростання авокадо з кісточки – це довгий процес. Перша зелена пагін буде видно через 2-6 тижнів після початку. Не забувайте змінювати воду у склянці і доглядати за рослиною.

Пересадіть в горщик

Як тільки ваша авокадо-рослинка виросте настільки, що буде мати пару сантиметрів у висоту, її можна пересадити в горщик з підготовленим грунтом для кімнатних рослин. Не забувайте про дренаж, щоб уникнути занурення коренів в надлишкову вологу.

Доглядайте за рослиною

Авокадо потребує багато світла, тому розмістіть горщик на яскравому місці, але уникаючи прямого сонячного проміння. Регулярно поливайте рослину та обприскуйте її водою.

Насолоджуйтесь результатом

По мірі зростання рослини ви можете очікувати на виникнення перших листочків та подальший ріст. Авокадо – це рослина, яка росте повільно, але з правильним доглядом вона може стати чудовим декором для вашого будинку. А коли ваша авокадо-рослинка виросте, ви можете навіть спробувати виростити свій власний авокадо-дерево та отримувати свіжі фрукти.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини