Моя пральна машинка працює вже вічність: просто раз на місяць запускаю цей режим роботи для профілактики

Для того, аби ваша пральна машинка слугувала вам довго і завжди працювала відмінно, потрібно вміти правильно за нею доглядати. Розповідаємо про простий лайфхак

Пральна машина прослужить набагато довше, якщо забезпечити їй належний догляд. Насамперед потрібно регулярно чистити її зовні та всередині. Розповідаємо, як правильно доглядати свій девайс і яким способом можна якісно, а також швидко почистити барабан машинки.

Як чистити пральну машинку

Навряд чи у машинку ви закидаєте чистий одяг, а тому після активного використання девайсу всередині може накопичуватись чимало бруду. Так, наприклад, у барабані після циклу прання зазвичай залишається багато волосся, ниток або інших дрібних та іноді не дуже речей. Ба більше, з неправильного використання порошків або гелів для прання, залишки мила осідають на внутрішні деталі пральної машини, залишаючи тонку плівку, яка заважає механізму працювати правильно.

Досвідчені господині розповіли про те, як правильно чистити пральну машинку для продовження терміну служби
Досвідчені господині розповіли про те, як правильно чистити пральну машинку для продовження терміну служби

Якщо зовні пральну машинку очистити дуже просто – достатньо протерти вологою та сухою ганчіркою – то позбутись від сміття всередині набагато важче. Для того, аби побутова техніка слугувала вам набагато довше, варто завчасно потурбуватись про те, аби вона завжди залишалась чистою.

Електронагрівач, що знаходиться всередині пральної машинки та нагріває воду до потрібної вам температури, після циклу прання часто залишається брудним. На ньому осідають важкі солі, що містяться у проточній воді, а також залишки пральних засобів. Отже, найпершим, про що потрібно потурбуватись, це очищення всіх внутрішніх механізмів.

Для початку у магазині потрібно придбати найпростішу лимонну кислоту. Цей універсальний компонент повинен бути присутнім у будинку будь-якого господаря або господині, які дбають про чистоту. Так, за допомогою лимонної кислоти вам вдасться позбутись від забруднень на багатьох поверхнях.

Експерти пояснили, як правильно чистити внутрішні деталі пральної машинки за допомогою лимонної кислоти
Експерти пояснили, як правильно чистити внутрішні деталі пральної машинки за допомогою лимонної кислоти

Для очищення барабана машинки насипте 200 г лимонної кислоти у відсік для порошку. Ввімкніть режим із найвищою температурою. Після закінчення циклу витягніть лоток для миючих засобів та просушіть його. Дверцята машинки залиште відкритою на кілька годин. Після – витріть ганчіркою найбільш забруднені місяця та видаліть весь бруд.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини