Зробіть це з петунією восени і вона заквітне сильніше весною: останній догляд за квіткою на балконі та дачі

Зараз важко уявити собі ландшафт дачної ділянки, терасу або балкон без петунії, рослини, яка прийшла до нас в Південної Америки та стала дуже популярною завдяки своїй барвистості та невибагливості.

Напівчагарник та багаторічник петунія має форму куща висотою до 70 см. Цвісти петунія у садових умовах починає з середини літа аж до заморозків.

Той, хто не бажає морочитися з вирощуванням розсади з насіння, кожну весну купує на ринку готові до висаджування рослини. А той, хто хоче виростити їх власноруч, повинен зайнятися цим вже восени, збираючи зі своїх квітів насіння. Кращім матеріалом для цього є насіння з нижньої частини куща, які відцвітають першими. Схожість такого насіння зберігається до 3-4 років. Втім, як правило вона завжди залишається низькою, тому надалі, коли ви будете висівати насіння, вам потрібно брати його з запасом.

З цим розчином петунії будуть цвісти вдвічі краще
Садівник розповів, як легко розмножити петунію

У лютому-березні починайте займатися висіванням та вирощуванням розсади з насіння.

Для цього у теплиці спочатку формують ґрунт, змішавши: 2 частини дернової або листової землі, 2 частини перепрілого гною, 2 частини торфу та 1 частину піску. За добу до сіяння цей ґрунт поливають.

Далі насіння змішують з піском та розсипають у ґрунт. Накривають плівкою, додержуючись температури 20-23°. Сходи зійдуть приблизно через тиждень. Їм потрібно приділяти багато уваги: протирати від конденсату накриття, двічі на день провітрювати та обприскувати сіянці поки не з’явиться перший листок. Тоді плівку знімають, а полив скорочують. Пересадку у горщик (краще торф’яний) здійснюють, коли листків буде кілька штук. Підгодовують квітку через тиждень після пікірування.

Петунія потребує правильного догляду
Петунія потребує правильного догляду

Висаджувати петунію на постійне місце у відкритий ґрунт потрібно після весняних заморозків, а це приблизно кінець травня. Між кущами залишайте 30-40 см. На наступний день після висаджування обов’язково замульчуйте землю навколо квітів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини